Takachiho Kamairicha Zairai
Takachiho Kamairicha Zairai, gewokte groene thee afkomstig uit Takachiho van de plaatselijke door uitzaaing vermeerderde Zairai varieteit (elke zaailing kan in pricipe een nieuwe varieteit voortbrengen). De thee ruikt naar cashew- en pistachenoten wanneer deze in een voorverwarmde porseleinen gaiwan wordt gedaan, granig ook. Het theevocht smaakt zacht, hoog in de mond en de wangen ervaren umami, een hartige verkwikkende thee.
Takachiho Kamairicha Zairai, gewokte groene thee afkomstig uit Takachiho, Miyazaki, Kyushu, Japan van de plaatselijke door uitzaaing vermeerderde Zairai varieteit (elke zaailing kan in pricipe een nieuwe varieteit voortbrengen). De thee ruikt naar cashew- en pistachenoten wanneer deze in een voorverwarmde porseleinen gaiwan wordt gedaan, granig ook. Het theevocht smaakt zacht, hoog in de mond en de wangen ervaren umami, een hartige verkwikkende thee.
SKU | G-124-HE |
---|---|
thee soort | GROENE THEE |
LOT | 190822hot530 |
Herkomst | --> JAPAN |
Oogstjaar | 2022 |
Zetadvies westers | Japanse thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 70°C en een trektijd maximaal 2 minuten. Geschikt voor meerdere infusies. |
Zetadvies oosters | Voor Japanse thee gebruik 6 gram thee per 100ml water van tussen de 60 en 70 °C. Korte trektijden van rond de 1 minuut. Gebruik een kleine theepot of Kyusu, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan minstens 3 keer opnieuw worden opgeschonken. |
Cold Brew | Koude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen. |