Taiwanese thee

Het prachtige eiland Taiwan, door de Portugezen Formosa genoemd is de bakermat van de Gao Shan oolongs. Halverwege de 19e eeuw werden de eerste theeplanten afkomstig uit Anxi en Wuyi, China naar Taiwan gebracht voor de productie van thee. De hoge bergen (Alishan, Lishan, Shan Li Xi, etc.) zijn uitgegroeid tot populaire teeltgebieden voor “High Mountain oolongs (> 1000 meter). Taiwanese thee is geurig en aromatisch, en wereldberoemd. De thee heeft een uitgebalanceerde rijkdom aan smaak en textuur. De teelt op grote hoogte, frisse ijle berg-lucht, een mineraalrijke bodem, mist en korte periodes van zon, zorgen voor een vertraagde rijping van de bladeren, wat resulteert in buitengewoon complexe en delicate smaken. We hebben ook enkele biologisch gecertificeerde theeën van een Taiwanese bedrijf heeft dat hun know-how en thee technieken gebruikt om in Anhui, China biologisch gecertificeerde thee te gaan verbouwen en verwerken, en hebben hiervoor theestruiken uit Taiwan gebruikt.