Tie Guan Yin Oolong thee BIO, afkomstig uit de regio Chiang Rai, Thailand en is afkomstig van gecontroleerde biologische landbouw. Een traditioneel geroosterde medium tot zwaar geoxideerde thee. Lekker minerale geroosterde smaak samen met de verfrissende bloemige smaak een onweerstaanbare combi. Deze thee heeft een lekkere romige textuur en lange nasmaak.
Al honderden jaren groeit er thee in de noordelijke heuvels van Thailand, in gelijkwaardige omstandigheden als Vietnam, Laos, Myanmar en Assam, de gouden driehoek. De grootschalige productie van thee in het noorden van Thailand begon eind jaren tachtig op aanwijzing van koning Bhumibol Adulyadej om om een alternatief te bieden voor de opiumteelt. De interesse voor het verbouwen van thee werd al in de vijftiger jaren gewekt doordat aanhangers van de generaal Chiang Kai Shek naar Thailand vluchten na een mislukte opstand tegen generaal Zedong. Zaailingen werden geïmporteerd vanuit China en Taiwan, de cultivars waren voornamelijk de Jin Xuan en de Ruan Zhi (TTES 17). Halverwege de negentiger jaren werden ook machines, kennis en training vanuit Taiwan geïmporteerd/georganiseerd.