Shi Feng Long Jing Dragon Well AAA 2022

€ 25,00
Op voorraad
SKU
G-078-HE

Shi Feng Long Jing Dragon Well AAA, groene thee afkomstig uit Shi Feng, Xi Hu, Zhe Jiang, China (pre Qing Ming) kwaliteit AAA oogst 2022. Deze uitmuntende thee is heeft een dikke textuur, is zoet,  smaakt als groene boontjes en geroosterde pinda, met een randje ei. Verder heeft deze thee een lange nasmaak en is zeer vaak op te gieten.

Shi Feng Long Jing Dragon Well AAA, groene thee afkomstig uit Shi Feng, Xi Hu, Zhe Jiang, China (pre Qing Ming) kwaliteit AAA oogst 2022. Deze uitmuntende thee is heeft een dikke textuur, is zoet,  smaakt als groene boontjes en geroosterde pinda, met een randje ei. Verder heeft deze thee een lange nasmaak en is zeer vaak op te gieten.. De gedroogde thee heeft lang en dunne bladeren met donkere bruine, gele en groene tinten, de traditionele "Cao Mi (bruine rijst)" kleur van Long Jing thee. De "Yu Ye (vis vormige bladeren)" duiden op de eerste pluk van het jaar. De thee heeft een heldere bleek- groene kleur. Deze thee heeft een uitgesproken geur en smaak van zoete nootjes, met een randje ei, kenmerkend een mooie Long Jing thee. TIPS: Als je Chinese thee in een gaiwan zet, dien je altijd een klein beetje vocht achter te laten in de gaiwan tussen elke infusie, haal de deksel van de gaiwan tijdens het zetten. Wil je de thee later op de dag nog eens opgieten, bewaar de thee dan onder een beetje koud water. Bewaar op een koele en donkere plaats. Sluit de zak goed en bewaar eventueel in de vriezer als het om langere tijd gaat. Bewaar de benodigde thee bij kamertemperatuur.

Meer informatie
SKUG-078-HE
thee soortGROENE THEE
LOT040722hot
CertificeringEigen import, voldoet aantoonbaar aan de Europese regels voor voedselveiligheid.
Smaak (in ontwikkeling)Notig, Groen, boontjes, Umami, hartig
Herkomst--> CHINA
Oogstjaar2022
Zetadvies westersGroene/Gele thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 75°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. Geschikt voor meerdere infusies.
Zetadvies oostersGebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking, na een jaar kan de typische verse smaak veranderen in een meer milde smaak.

Related products

Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.