Xi Hu Long Jing Dragon Well BIO

€ 9,50
Op voorraad
SKU
BIO-241-HE

Xi Hu Long Jing Dragon Well BIO, High-End groene thee van biologisch gecontroleerde teelt uit Hang Zhou, Xi Hu, Zhe Jiang, China. Deze thee heeft een uitgesproken geur en smaak van zoete nootjes, met een eiïge smaaktoon, kenmerkend voor een mooie Long Jing thee.

Xi Hu Long Jing Dragon Well BIO, High-End groene thee van biologisch gecontroleerde teelt uit Xi Hu, Hang Zhou, Zhe Jiang, China. De gedroogde thee bestaat uit kleine, lange en dunne (platte) blaadjes met donkere bruine, gele en groene tinten, de traditionele "Cao Mi (bruine rijst)" kleur van Long Jing thee. De "Yu Ye" (vis vormige bladeren) duiden op de eerste pluk van het jaar. De thee heeft een heldere bleek- groene kleur. Deze thee heeft een uitgesproken geur en smaak van zoete nootjes, met een eiïge smaaktoon, kenmerkend voor een mooie Long Jing thee. TIPS: Als je Chinese thee in een gaiwan zet, dien je altijd een klein beetje vocht achter te laten in de gaiwan tussen elke infusie, haal de deksel van de gaiwan tijdens het zetten. Wil je de thee later op de dag nog eens opgieten, bewaar de nog een keer op te schenken theebladeren dan onder een laagje koud water.
Bewaar op een koele en donkere plaats. Sluit de zak goed en bewaar eventueel in de vriezer als het om een langere bewaartijd gaat. Zorg dat de zak bij openen weer op kamertemperatuur is geacclimatiseerd. Bewaar de gebruiksvoorraad thee bij kamertemperatuur.

Meer informatie
SKUBIO-241-HE
thee soortgroene thee.
LOTLOT 030821HOT232
CertificeringAfkomstig van biologisch gecontroleerde landbouw uit China (non E.U.) Hotsoup.nl · Skal 025811 · NL-BIO-01
Smaak (in ontwikkeling)Groen, Kruidig, Notig
Herkomst--> CHINA
Oogstjaar2020
Zetadvies westersGroene/Gele thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 75°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. Geschikt voor meerdere infusies.
Zetadvies oostersGebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking, na een jaar kan de typische verse smaak veranderen in een meer milde smaak.

Related products

Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.