Jasmijnthee Bio uit Vietnam
€5.50
In stock
SKU
BIO-238
Jasmijnthee Bio, een groene thee gegeurd met verse jasmijnbloemen, afkomstig van gecontroleerde biologische landbouw uit Ban Lien, Lao Cai, Vietnam. De thee heeft een "straight forward" frisse exotische bloemige groene smaak, lekker groen en mooi in balans, je proeft hem door je hele mond. De jasmijn is heerlijk fris en zoals je 'm verwacht :-)
Do you have any questions? Email to info@hotsoup.nl
Jasmijnthee BIO, een groene thee gegeurt met verse jasmijnbloemen, afkomstig van gecontroleerde biologische landbouw uit Ban Lien, Lao Cai, Vietnam, het uiterste noorden van Vietnam. Ban Lien wordt bevolkt door kleine communes van etnische groeperingen, waaronder de Tay volk. De thee heeft een "straight forward" frisse exotische bloemige groene smaak, lekker groen en mooi in balans, je proeft hem door je hele mond.
SKU | BIO-238 |
---|---|
Stock | Permanent collection |
Tea Type | JASMINE TEA, TEA ++ |
LOT | 161222hot |
Certification | From controlled organic agricultivation in Viet Nam (Non E.U.) Hotsoup.nl · Skal 025811 · NL-BIO-01 |
Flavours | Floral, white flowers, Green, strak |
Origin | --> VIETNAM |
Harvest | 2022 |
Brewing western | Green/Yellow tea: Use 2 grams of tea per cup (200ml) and brew cool, around 70°C, allow to steep for 2-3 minutes and infuse at least 3 times. |
Brewing eastern | Use 3 grams of tea per 100ml of water, the water temperature is between 90 and 100 ° C and short steeps of around 10 seconds. It's best to use a small teapot or gaiwan. |
Cold Brew | Cold infusion, use 10 to 16 grams of tea per liter of cold water. Let the tea steep overnight in the fridge, 12 to 15 hours. You can vary with the proportions for example to add sparkling water afterwards. |
Shelf life | Store this product cool, dark, dry and airtight; after a year the typical fresh taste can develop into a mellow taste. |