Cold Brew Tea

De lekkerste ijsthee, of beter gezegd "Cold Brew" zet je koud in de koelkast, gebruik hiervoor een mooie groene, zwarte of oolong thee, denk aan een Long Jing, of een Jasmijnthee. Koud gezette thee trekt veel langzamer, het resultaat is minder bitters, minder cafeïne en heerlijke subtiele aroma's en smaken. Kruiden hebben niet hetzelfde verhittingsproces ondergaan als thee, daarom raden we je aan om melanges waar ook kruiden in zitten kort te spoelen met heet water om eventuele bacteriën te doden.

Cold brew gedurende de nacht: Gebruik naar smaak 7-12 gram per liter koud bronwater, zet hem s' avonds in een kan in de koelkast en laat hem minimaal 8 uur koud trekken. Serveer eventueel met ijs. Deze thee is ongeveer 2 dagen te bewaren in de koelkast.

Last minute oplossing: Zet de thee op gebruikelijke wijze alleen geconcentreerder, giet er ongeveer een kwart van het hete water op ongeveer 12 gram thee (per liter), houd voor de temperatuur het zetadvies aan, en laat deze 3 minuten trekken. Giet daarna driekwart liter koud water in de kan, eventueel aangevuld met ijsblokjes! De spicy green tea is bijvoorbeeld ook lekker met half spuitwater.

Cold Brew to Go: doe ongeveer 2 gram thee in je theeflesje, spoel kort met heet water (de blaadjes geven dan ook makkelijker hun smaak af), vul vervolgens je flesje met koud schoon water, wacht ongeveer 20 minuten, schudden, en drinken maar.