Over Hotsoup.nl

De naam Hotsoup

De Chinese taal kent veel meer nuances dan het Nederlands, in Nederland wordt onder thee zowel de theeblaadjes als de getrokken thee verstaan. In het Chinees bestaat er ook nog de soep, dat zijn de theeblaadjes waar thee van wordt getrokken, onderin de theepot met wat water. Voordat je de thee gaat drinken is het ook een goede gewoonte om eerst even de soep te ruiken!

Theeblaadjes

Theeblaadjes. Ze ruiken, ze smaken, er zijn er onnoemelijk veel van en iedereen kent ze. Ik houd van ze, die blaadjes. Elke goede theetuin is een biotoop, waar de Camellia Sinensis een plantengilde vormt met de Jasmijnstruik en het kaasjeskruid. Ook bomen, zoals de kamferboom, horen in dit leefverband en insecten, vogels, wormen, noem maar op. Allemaal in volkomen harmonie met elkaar en afhankelijk van de aarde, wind, water en de zon. De mens woont en werkt er al duizenden jaren.

Het ontstaan

In november 2006 hebben we groene thee en onze eerste theebloemen mee uit Shanghai genomen en waren gelijk verkocht. Niet de display tea, die je op elke straathoek kan vinden, maar de echte Blooming tea, theebloemen dus, om te drinken! Vanaf eind september 2021 zijn de theebloemen echter uit ons assortiment en focussen we ons vooral op kwaliteitsthee.

Feel free like our HiFi Tea, no bags no waste.

Wij bieden een ruim assortiment aan losse thee, echte thee. We geven zoveel mogelijk informatie over de achtergrond van de thee voor een kieskeurig en onderzoekend publiek en onze dienstverlening is razendsnel.

  • Biologisch gecertificeerd sinds 2009 SKAL 025811 NL-BIO-01
  • Voormalig Lid van IFOAM, International Federation Organic Agriculture Movement (tot 1 jan 2015)
  • Eigen import premium thee

We verkopen alleen losse thee, theezakjes zijn een mooie uitvinding voor snelheid en gemak, maar als je op zoek bent naar het perfecte kopje thee, zal je die vinden in het gebruik van losse thee. Thee met een historie, thee met een bijzondere smaak, met de hand verwerkte thee en thee die een lust voor het oog is, dat is wat ons blijft fascineren.

What is your cup of tea?

Traditioneel is er geen plaats voor chemie, bestrijdingsmiddelen, (kunstmatige) aroma’s. Handelaren, met verregaande mandaten, gingen de wereld over op zoek naar nieuw land, nieuwe producten met rijkdom in het verschiet. De schaarste bepaalde de prijs. Thee was zo’n product, is zo’n product. Goede thee is schaars. Marktwerking bracht massaproductie. Massaproductie staat haaks op goede thee, massaverwerkingsprocessen kunnen hooguit een massaproduct leveren. Dust, fannings, broken leaves, allemaal handelsbenamingen voor de verschijningsvorm van de bulk van de thee, voor in zakjes, of om snel in een donkere pot te doen. Het mooie van hele theebladeren, toppen en twijgjes is dat ze een verhaal vertellen. Een verhaal van passie, noodzaak, delen en zorgvuldigheid. Samenwerken, kennisdelen en vertrouwen. Van de eerste hand die de bladeren beroert tot in het glas, het kopje, de pot of zo in de mond. Water, de moeder van de thee, draait de zorgvuldige pluk en droging direct om: koud schoon water en geduld van wel 8 uur geven aan de infusie een hoogst natuurlijke smaak. Het water koken is vooral een praktisch gebruik: Het water wordt ontsmet en de infusie verloopt sneller. Dan rest hooguit nog wat geduld alvorens men de drank kan genieten. What is your cup of tea? ©Rogier van Apeldoorn gepublicieerd in KTC magazine maart 2013

Onze fascinatie voor thee

Omdat wij onze producten nauwlettend in de gaten houden, zijn we in november 2007 naar China gegaan om een bezoek te brengen aan onze leverancier, de theeplantages en de plekken waar onze thee gemaakt wordt.

  • Pure ambachtelijke thee, waarvan de oorsprong bekend is.
  • Hoge kwaliteit verse thee.
  • Theetuinen waar mens en milieu centraal staan.

Tegenwoordig importeren we thee uit China, Japan, Taiwan, Nepal, India, Kenia en Malawi. We vinden het belangrijke om de oorsprong van de thee te kennen,  kopen direct bij de tuin of via betrouwbare lokale partners.

Contact

HiFi Tea by Hotsoup.nl, Zuster Kortestraat 2, 9983 SX, Roodeschool, Nederland +31-595455016  * Hotsoup.nl • Skal 025811 • NL-BIO-01 * K.v.K.Noord Nederland nr. 62244256 * btwnr.: NL 854724710B01

Recently viewed
No recently views items
Clear All
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.