Assam Whole Tippy Leaf
€8.95
Out of stock
SKU
R-105
Een heerlijke volle Assam, geplukt op de uitlopers van de Himalaya, India, grenzend aan Bhutan. De droge bladeren zijn streepvormig en voorzichtig met de hand gerold en geplukt, ze ruiken droog naar rozijnen. Rond in de mond, fruitig en met een tikje citrus.
Een heerlijke volle Assam, geplukt op de uitlopers van de Himalaya, India, grenzend aan Bhutan. De droge bladeren zijn streepvormig en voorzichtig gerold, ze ruiken droog naar rozijnen. Rond in de mond, fruitig met een tikje citrus. Aan de mooie grote streepvormige blaadjes kan je zien dat hij met de hand verwerkt en geplukt is, waardoor de bladeren aanzienlijk minder beschadigen wat zeer ten goede van de smaak komt. We zoeken onze leveranciers zorgvuldig uit en we hebben deze mooie thee voor jullie ingekocht uit India, afkomstig van een kleine theeboer, een Small Holder, die op kleine schaal en traditionele wijze de thee plukt en verwerkt, en dat proef je. Het resultaat is een prachtige "clean cup".
SKU | R-105 |
---|---|
Tea Type | BLACK, RED TEA |
LOT | 221221hot008 |
Flavours | Woods, woodsy, Fruity, dried fruit, Sweet, malty |
Origin | --> INDIA |
Harvest | 2021 |
Brewing western | Black/Red tea: Use 2 grams of tea per cup (200ml) and brew hot, around 90°C, allow to steep for 3-5 minutes and infuse at least 3 times. |
Brewing eastern | For Nepalese or Indian tea use 4 grams of tea per 100ml of water, water temperature between 90 and 95°C, steeping time 4 minutes, for a strong cup 5 minutes. |
Grandma's tea | For an old-fashioned cup of tea from a teapot with a strainer, relaxed and economical. Use approximately 7 grams of tea per liter of boiling water and let it steep for about 7 minutes, Suitable for all teas except green tea. or longer if the tea can take |
Cold Brew | Cold infusion, use 10 to 16 grams of tea per liter of cold water. Let the tea steep overnight in the fridge, 12 to 15 hours. You can vary with the proportions for example to add sparkling water afterwards. |
Shelf life | Store this product cool, dark, dry and airtight; after a year the fresh taste develops into a more mellow taste. |