Cinnamon Oolong Tea

€10.95
In stock
SKU
O-145

Cinnamon Oolong Tea, afkomstig uit Taiwan. Deze oolong is licht geroosterd en daarna een drietal weken tussen de kaneel gelegd. Een volle warme kaneelsmaak, die mooi in balans is met de frisse oolong. De kaneel heeft een wat fruitigere smaak dan de kaneelbroodjes die we hier gewend zijn, kortom een heerlijke winterthee :-)

Cinnamon Oolong Tea, afkomstig uit Taiwan. Deze oolong is licht geroosterd en daarna een drietal weken tussen de kaneel gelegd. Licht geroosterde thee heeft de eigenschap dat het makkelijk geuren opneemt en dat is hier ook gebeurd. Een volle warme kaneelsmaak, die mooi in balans is met de Oolongthee. De kaneel heeft een wat fruitigere smaak dan de kaneelbroodjes die we hier gewend zijn, kortom een heerlijke winterthee.

More Information
SKUO-145
Tea TypeOOLONG TEA
LOT120522hot421
CertificationCertificate of Analysis
FlavoursFruity, dried fruit, Spicy, green spices, Nutty
Origin--> TAIWAN
Harvest2021
Brewing westernOolong tea: Use 2 grams of tea per cup (200ml) and brew medium to hot, around 80° to 100°C, allow to steep for 3-5 minutes and infuse at least 3 times.
Brewing easternUse 3 grams of tea per 100ml of water, the water temperature is between 90 and 100 ° C and short steeps of around 10 seconds. It's best to use a small teapot or gaiwan.
Grandma's teaFor an old-fashioned cup of tea from a teapot with a strainer, relaxed and economical. Use approximately 7 grams of tea per liter of boiling water and let it steep for about 7 minutes, Suitable for all teas except green tea. or longer if the tea can take
Cold BrewCold infusion, use 10 to 16 grams of tea per liter of cold water. Let the tea steep overnight in the fridge, 12 to 15 hours. You can vary with the proportions for example to add sparkling water afterwards.
Shelf lifeStore this product cool, dark, dry and airtight; after a year the fresh taste develops into a more mellow taste.

Related products

Check items to add to the cart or
Recently viewed
No recently views items
Clear All
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.