Gyokuro Uji Pinnacle
Gyokuro Uji Pinnacle, afkomstig uit Uji Kyoto. Deze gyokuro wordt 20 tot 30 dagen in de schaduw gekweekt om het elegante aroma, zoete smaak en lichtgroene kleur te verkrijgen. Deze thee is met de hand geplukt hierdoor is de smaak nog zachter dan dat hij machinaal zou worden geplukt. Elk blad wordt zorgvuldig geselecteerd.
Gyokuro Uji Pinnacle, afkomstig uit Uji Kyoto. Deze gyokuro wordt 20 tot 30 dagen in de schaduw gekweekt om het elegante aroma, diepe zoete smaak en lichtgroene kleur te verkrijgen. Deze thee is met de hand geplukt hierdoor is de smaak nog zachter dan dat hij machinaal zou worden geplukt. Elk blad wordt zorgvuldig geselecteerd.
Hoewel Japanse thee over het algemeen twee tot vier keer per jaar kan worden geoogst, worden theebladeren voor Gyokuro slechts één keer geoogst. Het is een zware belasting voor de theebomen het schaduwen, daarom wordt Gyokuro maar een keer per jaar geoogst.
Slechts een paar rassen: Gokoh, Samidori en Komakage zijn geschikt voor Gyokuro. Het is erg moeilijk voor andere rassen om de diepe zoete smaak van Gyokuro te produceren. Deze zeldzame rassen: Gokoh, Samidori en Komakage worden voornamelijk in de Uji-regio gekweekt.
SKU | G-120-HE |
---|---|
Tea Type | GREEN TEA |
LOT | Lot 240222hot221 |
Origin | --> JAPAN |
Harvest | 2021 |
Brewing western | Japanese tea: Use 2 grams of tea per cup (200ml) and brew cool, around 70°C, allow to steep for 2-3 minutes and infuse at least 3 times. |
Brewing eastern | Use 3 grams of tea per 100ml of water, water temperature between 60 and 70 °C, short steeps of about 1 minute. It's best to use a small teapot or kyusu. |
Cold Brew | Cold infusion, use 10 to 16 grams of tea per liter of cold water. Let the tea steep overnight in the fridge, 12 to 15 hours. You can vary with the proportions for example to add sparkling water afterwards. |
Shelf life | Store this product cool, dark, dry and airtight; after a year the typical fresh taste can develop into a mellow taste. |