Hennepthee Bio uut Grunn
Hennepthee uut Grunn. Hennepblad (Cannabis sativa L.) thee BIO, afkomstig van biologische gecontroleerde teelt uit de provincie Groningen, Nederland. Deze thee is gemaakt van het blad van de zogenaamde vezelhennep en is fijn gesneden. Het blad heeft een mooie olijfgroene kleur en geeft een zoete frisse smaak.
Hennep thee "uut Grunn". Hennepblad (Cannabis sativa L.) thee BIO, afkomstig van biologische gecontroleerde teelt uit de provincie Groningen, Nederland. Deze thee is gemaakt van het blad van de zogenaamde vezelhennep en is fijn gesneden. Het blad heeft een mooie olijfgroene kleur en geeft een zoete frisse smaak.
Onze hennep heeft met 0,05% een THC gehalte dat 4 keer lager is dan het wettelijke (volgens E.U. regelgeving) maximum van 0,2%
De hennep kruiden combineren goed met Citroenverveine, Griekse bergthee, Munt, Moerasspirea of Bai Mu Dan witte thee.
Ooit was hennep het zevende landbouwgewas in Nederland en kent heden ten dage nog steeds vele toepassingen. Het zaad wordt gebruikt om (glutenvrij) brood van te bakken, als kippenvoer of om er olie van te persen. De vezels worden gekaard, gesponnen en geweven tot textiel, canvas of tot touw verwerkt.
SKU | BIO-259 |
---|---|
LOT | 140223hot |
Certification | From controlled organic agriculture in The Netherlands (E.U.) • Hotsoup.nl • Skal 025811 • NL-BIO-01 |
Harvest | 2022 |
Brewing western | Herbal infusion: Use 2 grams of herbs per cup (200ml) and brew cool, around 90°C, allow to steep for 2-3 minutes and infuse at least 3 times. |
Cold Brew | Cold infusion, use 10 to 16 grams of tea per liter of cold water. Let the tea steep overnight in the fridge, 12 to 15 hours. You can vary with the proportions for example to add sparkling water afterwards. |
Shelf life | Store this product cool, dark, dry and airtight; after a year the fresh taste develops into a more mellow taste. |