Japan Sencha Superior Uji BIO

€13.25
In stock
SKU
BIO-214

Sencha Superior Uji BIO van gecontroleerde biologische teelt afkomstig uit Ujitawara, regio Uji, Kyoto, Japan, oogst 2021. Sencha wordt in veel regio's verbouwd, maar deze uit Uji Tawara wordt beschouwd als de beste. Deze thee is geplukt van de eerte oogest en heeft een perfecte balans tussen mellow en pittig.

Sencha Superior Uji BIO, afkomstig van de eerste pluk, Ichibancha en is van gecontroleerde biologische teelt afkomstig uit Ujitawara, regio Uji, Kyoto, Japan, oogst 2021. Sencha wordt in veel regio's verbouwd, maar deze uit Uji Tawara wordt beschouwd als de beste. Deze thee is op natuurlijke wijze geteelt zonder het gebruik van pesticiden en met behulp van natuurlijke biologische kunstmest. Deze manier van telen wordt ook wel "Daichi tono Kakutoh" genoemd, dit betekend letterlijk met veel moeite en geduld. Er zijn maar een paar plekken in Ujitawara waar biologisch gecertificeerde thee wordt verbouwd. Deze thee is gemaakt van de Yabukita varieteit, en is afgewerkt op de traditionele manier in Kyoto, Kyoto style. Deze thee is geplukt van de eerte oogest en heeft een perfecte balans tussen mellow en pittig.

More Information
SKUBIO-214
Tea Typegreen tea
LOT130721HOT615
CertificationFrom controlled organic agriculture in Japan (non E.U.) Hotsoup.nl • Skal025811 • NL-BIO-01
Flavour (in development)Green
Origin--> JAPAN
Harvest2021
Brewing westernJapanese tea: Use 2 grams of tea per cup (200ml) and brew cool, around 70°C, allow to steep for 2-3 minutes and infuse at least 3 times.
Brewing easternUse 3 grams of tea per 100ml of water, water temperature between 60 and 70 °C, short steeps of about 1 minute. It's best to use a small teapot or kyusu.
Shelf lifeStore this product cool, dark, dry and airtight; after a year the typical fresh taste can develop into a mellow taste.
Recently viewed
No recently views items
Clear All
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.