Kukicha Kirishima BIO, steeltjesthee

€7.25
In stock
SKU
BIO-173

Kukicha Kirishima BIO, van gecontroleerde biologische teelt afkomstig uit de regio Kagoshima/ Kyushu Japan. De thee wordt op kleine schaal verbouwd door kleine familiebedrijven. Deze thee is gemaakt van sencha gecombineerd met de de takjes en twijgjes die uit de thee worden gefilterd, Kuki betekend steel, Cha betekend thee. Van nature is deze thee cafeïne arm zonder industriële bewerking. De steeltjes zijn rijk aan L-theanine, dit houdt in dat de thee minder bitters heeft, en meer zoet. De thee begint met hartige groene smaken gevolgd door wat fruitigs, de afdronk is zoet en bloemig.

Kukicha Kirishima BIO, van gecontroleerde biologische teelt afkomstig uit de regio Kagoshima/ Kyushu Japan. De thee wordt op kleine schaal verbouwd door kleine familiebedrijven. Deze thee is gemaakt van sencha gecombineerd met de de takjes en twijgjes die uit de thee worden gefilterd, Kuki betekend steel, Cha betekend thee. Van nature is deze thee cafeïne arm zonder industriële bewerking. De steeltjes zijn rijk aan L-theanine, dit houdt in dat de thee minder bitters heeft, en meer zoet. De thee begint met hartige groene smaken gevolgd door wat fruitigs, de afdronk is zoet en bloemig.

More Information
SKUBIO-173
Tea Typegreen tea
LOTLOT 161020HOT003
CertificationFrom controlled organic agriculture in Japan (non E.U.) Hotsoup.nl • Skal025811 • NL-BIO-01
Flavour (in development)Green, Thirst Quenching, Greengage Plum
Origin--> JAPAN
Harvest2020
Brewing westernJapanese tea: Use 2 grams of tea per cup (200ml) and brew cool, around 70°C, allow to steep for 2-3 minutes and infuse at least 3 times.
Brewing easternUse 3 grams of tea per 100ml of water, water temperature between 60 and 70 °C, short steeps of about 1 minute. It's best to use a small teapot or kyusu.
Shelf lifeStore this product cool, dark, dry and airtight; after a year the typical fresh taste can develop into a mellow taste.
Recently viewed
No recently views items
Clear All
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.