Nepal First FLush Spring Renaissance Jun Chiyabari

€11.95
In stock
SKU
R-135-HE

Nepal First FLush Spring Renaissance Jun Chiyabari, een lichte semi geoxideerde thee van de Jun Chiyabari Estate. Deze voorjaarsthee, Firste Flush heeft een rijke neus van exotische bloemen en wilde honing.

Nepal First FLush Spring Renaissance Jun Chiyabari, een zeer licht geoxideerde thee van de biologische theetuin Jun Chiyabari. Deze voorjaarsthee is handgeplukt en heeft een rijke neus van bloemen en wilde honing. De smaak is zeer schoon, uitgebalanceerd met een licht typerend bittertje, vol in de mond. Deze thee heeft een zeer frisse zoete nasmaak, ruik ook eens aan je kopje als deze leeg is. Met gefilterd water of mineraalarm bronwater komt de smaak het mooiste tot zijn recht.

Juni Chiyabari is een in 2001 opgerichte biologische theetuin, gelegen in het oostelijke gedeelte van de Himalaya regio in Nepal, naast Darjeeling. De filosofie van deze hooggelegen (1400m-1800m) moderne theetuin, is volledig gericht op kwaliteit en een mooi voorbeeld wat op grote hoogte geteelde thee kan bieden. Juni Chiyabari is een vrij jonge theetuin gelegen in de regio Hile in Nepal, opgericht in 2001. Het landgoed is eigendom van een familie en wordt gerund door Bachan en Lochan Gyalwali. Afgezien van het hebben van zeer ervaren theemeesters en managers uit Darjeeling, die hebben gewerkt in beroemde tuinen als Margaret's Hope, Castleton, Selimbong enzovoort, worden ze ook nog getraind door theemeesters uit Taiwan en Japan, wat leidt tot innovatieve thee met een geheel eigen 'Nepalees' karakter. De theetuin is vanaf het begin biologisch gecertificeerd. Behalve het hebben van een eigen theetuin werken ze ook nog samen met andere theeboeren. Ze geloven in duurzame landbouw met de nadruk op bio-diversiteit en zetten zich in voor de biologische teelt. Ook steunen ze de lokale gemeenschap, boeren, lokale scholen, kinderen en bejaardentehuizen. Verdere stellen ze voor hun werknemers renteloze leningen beschikbaar, en regelingen die een goede prijs garanderen voor de thee. Daarnaast worden de boeren uiteraard bijgestaan met hulp bijalle aspecten die betrekking hebben op het telen van thee, de nieuwste ontwikkelingen en trends. Dit alles wordt beheerd door een commissie samengesteld uit werknemers en het management. Door middel van deze inkomsten en het het geven van leningen kunnen de mensen ook nog andere middelen van bestaan opbouwen. Juni Chiyabari een gerespecteerde naam in de gemeenschap.

Mariëlla Erkens | Koken | Theesommelier | Foodstyling Bijna hartige aroma's, umami, asperges, aardpeer o.a. maar ook gedroogde zuidvruchten, bloemig, met een hartig-zoete afdronk, als palmsuiker of kastanjehoning en tegelijk ook fris. Prachtig van kleur, geur en smaak. Lijkt veel op Darjeeling FF, maar met een heel eigen karakter. Zachter. Gezet op 85 C, 2 min 3,5 gr 2 dl. Ongetwijfeld een mooie partner voor witte asperges. En chocolademousse.

More Information
SKUR-135-HE
Tea Typeblack (red) tea
LOTLot 140720hot096
CertificationCertificate of Analysis
Flavour (in development)Exotic Flowers, Fruity, Spicy
Origin--> NEPAL
Harvest2020
Brewing westernBlack/Red tea: Use 2 grams of tea per cup (200ml) and brew hot, around 90°C, allow to steep for 3-5 minutes and infuse at least 3 times.
Grandma's teaFor an old-fashioned cup of tea from a teapot with a strainer, relaxed and economical. Use approximately 7 grams of tea per liter of boiling water and let it steep for about 7 minutes, Suitable for all teas except green tea. or longer if the tea can take
Shelf lifeStore this product cool, dark, dry and airtight; after a year the typical fresh taste can develop into a mellow taste.
Recently viewed
No recently views items
Clear All
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.