Takachiho Black Benifuki

€11.50
In stock
SKU
R-106-HE

Takachiho Black een zwarte thee uit de heuvels van de stad Takachiho, in het noord-westen van Miyazaki, Kyushu Japan. Deze thee is in het voorjaar van 2020 geplukt. Deze thee is gemaakt van de Benifuki variëteit die speciaal ontwikkeld is voor zwarte thee. De thee groeit op 350 meter hoogte, de temperatuurverschillen tussen dag en nacht zijn groot, wat de groei van de plant vertraagt, en de smaken en geuren intenser maakt. De thee is zeer aromatisch en ruikt exotisch naar perzik, bergamot en witte bloemen, heeft een rijke smaak die lekker blijft hangen bij het bereiden rond de 85 graden. Het droge blad ruikt naar koekjes!

Takachiho Black een zwarte thee uit de heuvels van de stad Takachiho, in het noord-westen van Miyazaki, Kyushu Japan. Deze thee is in het voorjaar van 2020 geplukt. Deze thee is gemaakt van de Benifuki variëteit die speciaal ontwikkeld is voor zwarte thee. De thee groeit op 350 meter hoogte, de temperatuurverschillen tussen dag en nacht zijn groot, wat de groei van de plant vertraagt en de smaken en geuren intenser maakt. De thee is zeer aromatisch en ruikt exotisch naar perzik, bergamot enwitte bloemen, heeft een rijke smaak die lekker blijft hangen bij het bereiden rond de 85 graden. Het droge blad ruikt naar koekjes! De Benifuki-variëteit is een kruising tussen een Sinensis (uit Darjeeling) en Assamica theeplant. Als je het natte blad bekijkt zie je dat de blaadjes niet helemaal geoxideerd zijn, ze hebben donkere schakeringen van groen, donkerrood tot bruin, je kan de thee wellicht ook omschrijven als een Japanse Oolong

More Information
SKUR-106-HE
Tea Typeblack (red) tea
LOTLot 231020hot600
Flavour (in development)Exotic Flowers, Harsh, Spicy, Woodsy, Citrus, Wild, animal
Origin--> JAPAN
Harvest2020
Brewing westernBlack/Red tea: Use 2 grams of tea per cup (200ml) and brew hot, around 90°C, allow to steep for 3-5 minutes and infuse at least 3 times.
Grandma's teaFor an old-fashioned cup of tea from a teapot with a strainer, relaxed and economical. Use approximately 7 grams of tea per liter of boiling water and let it steep for about 7 minutes, Suitable for all teas except green tea. or longer if the tea can take
Shelf lifeStore this product cool, dark, dry and airtight; after a year the fresh taste develops into a more mellow taste.

Related products

Check items to add to the cart or
Recently viewed
No recently views items
Clear All
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.