Ureshino Kamairicha Zairai Kabusecha

€9.75
In stock
SKU
G-123-HE

Ureshino Kamairicha Zairai Kabusecha, een geroosterde thee afkomstig uit Ureshino, Kyushu, Japan, groeit op ongeveer 400 meter, deze thee is geoogst begin mei 2022. Deze Ureshino Kamairicha valt onder het soort "Kabuse", dit betekend dat de thee beschaduwd is voor de pluk, wat een zoetere en rijkere smaak geeft. De smaak is diep, hartig en bevredigend, een lekkere dikke soep en uitstekend in balans en veel Qi! De geur van de bladeren is kruidig en pittig, zeer aangenaam. De infusie ruikt nog veel rijker. Aspecten zijn allereerst rokerig, bij het afkoelen rijp fruit. De thee proeft zeer vol en complex, wat uitzonderlijk is. Bij de volgende infusies wordt de thee lichter en vloeibaarder, de geuren subtieler, een tikje fruitig, aan het eind bloemen.

LET OP: Gesloten van 20 september t/m 5 oktober, je kan wel je bestelling plaatsen, deze wordt 5 oktober verzonden, have a nice tea, Rogier en Nanette. 

 

Ureshino Kamairicha Zairai Kabusecha, een geroosterde thee afkomstig uit Ureshino, Kyushu, Japan, groeit op ongeveer 400 meter, deze thee is geoogst begin mei 2022. Deze Ureshino Kamairicha valt onder het soort "Kabuse", dit betekend dat de thee beschaduwd is voor de pluk, wat een zoetere en rijkere smaak geeft. De smaak is diep, hartig en bevredigend, een lekkere dikke soep en uitstekend in balans en veel Qi! De geur van de bladeren is kruidig en pittig, zeer aangenaam. De infusie ruikt nog veel rijker. Aspecten zijn allereerst rokerig, bij het afkoelen rijp fruit. De thee proeft zeer vol en complex, wat uitzonderlijk is. Bij de volgende infusies wordt de thee lichter en vloeibaarder, de geuren subtieler, een tikje fruitig, aan het eind bloemen.

More Information
SKUG-123-HE
Tea TypeGREEN TEA
LOT120822hot
Flavour (in development)Green, fresh and grassy, Sweet, creamy, Umami, hearthy, Herbal, savory soup
Origin--> JAPAN
Harvest2022
Brewing westernJapanese tea: Use 2 grams of tea per cup (200ml) and brew cool, around 70°C, allow to steep for 2-3 minutes and infuse at least 3 times.
Brewing easternUse 3 grams of tea per 100ml of water, water temperature between 60 and 70 °C, short steeps of about 1 minute. It's best to use a small teapot or kyusu.
Cold BrewCold infusion, use 10 grams of tea per liter of cold water. Let the tea steep overnight in the fridge, 12 to 15 hours. You can vary with the proportions for example to add sparkling water afterwards.
Shelf lifeStore this product cool, dark, dry and airtight; after a year the typical fresh taste can develop into a mellow taste.
Recently viewed
No recently views items
Clear All
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.