2019 Menghai Xian Shu cake

€ 69,75
Op voorraad
SKU
P-058

Menghai Xian 2019 Shu (rijp) cake, deze postgefermenteerde thee is geplukt in 2010 en geperst in juli 2019. De thee komt uit de stad Menghai, het westelijke deel van de autonome prefectuur Xishaungbanna in het zuiden van Yunnan, China. De bladeren van deze partij werden vervolgens zorgvuldig geselecteerd en geperst in juli 2019 door de Menghai Dade Theefabriek in Menghai County.

Vragen? mail naar info@hotsoup.nl

Menghai Xian 2019 Shu (rijp) cake, deze thee is geplukt in 2010 en geperst in juli 2019. De thee komt uit de stad Menghai, het westelijke deel van de autonome prefectuur Xishaungbanna in het zuiden van Yunnan, China. De bladeren van deze partij werden vervolgens zorgvuldig geselecteerd en geperst in juli 2019 door de Menghai Dade Theefabriek in Menghai County.

Bij de eerste slokjes heeft deze rijpe cake een licht droog karakter met een houtachtige smaak. Deze thee heeft als eerste indruk een zekere frisheid. Na deze prikkelende en verfrissende eerste indruk komen de typische gefermenteerde kenmerken, de zoete smaak van zoethout in de mond en een soepele en plezierige struktuur. In de afdronk ontwikkelt het aanvankelijk frisse gevoel dat naar een balsamico kruidensmaak terwijl in de mond een diffuus warm gevoel waarneembaar is.

Meer informatie
SKUP-058
AssorimentGelimiteerde voorraad
thee soortPOST GEFERMENTEERDE THEE
CertificeringVerkregen in samenwerking met gelijkgestemde Europese theepartner.
Smaak (in ontwikkelingBos, houtig, Frisse nasmaak, Kruidig, groene kruiden
Oogstjaar2019
Zetadvies westersPostgefermenteerde thee: Zetadvies: 3 tot 5 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 95°C, was/spoel de thee kort (5-10 sec) en dan gelijk afgieten. Zeer geschikt voor meerdere infusies.
Zetadvies oostersGebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge plaats, deze thee ontwikkelt zich nog minstens 5 tot 20 jaar.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.