Zetmethodes voor thee

DORST: Wanneer wij dorst hebben maken we graag een flinke pot groene Japanse thee, we gebruiken dan met zijn tweeën een gongfu theepot van een liter. We gebruiken 5 gram groene Japanse thee, gieten 2 keer op en drukken gelijk door. De derde brouw laten we 3 minuten trekken. Zo hebben we uiteindelijk 900 ml thee! die niet te sterk en te bitter is geworden, en lekker weg drinkt. De sencha Fukamishi is erg lekker op deze manier, de thee wordt lekker snel bereid, en je haalt het maximale uit je thee zonder te hoeven wachten of het risico loopt dat je groene thee fleeuwig van smaak wordt.


PROEVEN & TESTEN: Hiervoor gebruiken we een klein 100ml theepotje, we willen niet te veel drinken of verspillen namelijk. Wij gebruiken in dit geval 1 gram thee en een trektijd van 3 minuten.


ALLES OP ALLES ZETTEN: Wanneer we een thee echt goed willen leren kennen gaan we met een kleine gaiwan aan de gang, dit betekent korte trektijden en vaker opgieten.


BIJ DE LUNCH: Een ouderwetse pot zwarte, rode thee, het liefst uit India of Nepal. De dosering 1 gram per 100ml en lekker lang laten trekken, 5 tot 7 minuten.

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.