Gong Fu Cha Servies

Changhai school of Tea Arts

Dit is een foto van de School of Tea Art in Shanghai. De Chinese regering neemt dit ritueel heel serieus! Om de hoogste certificering te verkrijgen moet je 3 maanden lang 2 volle dagen per week lessen volgen. Er is zowel een theorie examen als een praktijk examen. Er zijn 3 niveaus te voltooien voordat men zich een meester van de theeceremonie mag noemen. Foto teaurchin.blogspot.nl ( leuke blog)

Wat is gongfu cha?
Voor westerlingen lijkt gongfu cha onhandig & tijdrovend. In plaats van een grote theepot, gebruiken gongfu cha beoefenaars een kleine Yixing (= een speciaal soort klei) theepot met amper de grootte van een koffiekopje.
Waarom worden er kleine theepotten gebruikt? Het antwoord is eenvoudig - door de thee herhaaldelijk kort te laten trekken en uit te schenken, kan je genieten van een evolutie van de smaak en aroma, bij sommige kwaliteits thee tot wel acht keer. Stel je voor: een handje vol thee, en acht keer verschillende smaakervaringen!
Het maakt ons er van bewust dat de goede dingen in het leven langzaam moeten worden genoten.