Chinese thee
De Chinese theecultuur is minstens 4753 jaar oud en daarmee de oudste in de wereld.Vanaf 1966, tijdens de Culturele Revolutie,werden veel theehuizen gesloten. In 2000 bestond de theecultuur vooral nog in het zuiden en westen van China, momenteel verspreid deze zich gelukkig weer.
Drie methoden of scholen van theekunst:
--> Tang Dynastie (618-907); verpulverde thee werd samen met water werd gekookt. Aan deze thee werd een snuifje zout toegevoegd, en wordt wel de School van de gezouten Poederthee genoemd.
--> Song-dynastie (960 - 1279); Theepoeder werd samen met heet water opgegoten en met een bamboe borstel geklopt om het schuimend te maken. De kunst was dat het schuim zo lang mogelijk behouden bleef. Dit noemt men de School van de schuimende Jade.
--> Ming Dynasty (1368-1644); men gebruikte de hele theebladeren en zo ontstond de Gong Fu Cha ceremonie ofwel Kung Fu Cha. Deze methode wordt wel de School van de Geurende Bladeren genoemd. Voor deze ceremonie wordt vooral Oolong-thee gebruikt.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Si Mao Huang Cha 2st grade (gele thee) BIO
€ 7,75gele thee. --> CHINA
Exotische bloemen, Romig, Zoete mais -
-
-
-
-
Huang Zhi Xiang Dancong Oolong
€ 26,50oolong thee. --> CHINA
Exotische bloemen, Harsig, Mineraal, Citrus -
-
Bai Mu Dan White Peony AA+ Cake
€ 68,95witte thee. --> CHINA
Exotische bloemen, Gras, Kruidig, Notig, Romig -
2021 Fuding Bai Hao Yin Zhen A, Zilvernaald Witte Thee
€ 17,60witte thee. --> CHINA
Kruidig, Zoete mais, Boontjes, Weidebloemen -
2019 Menghai Spring Tip Sheng (RAW) puerh
€ 39,40post gefermenteerd, puerh--> CHINA
Aards, Houtig, Rokerig, Frisse nasmaak -
2015 Arbor Tree Bulang Sheng (Raw) puerh
€ 69,95post gefermenteerd, puerh--> CHINA
Aards, Houtig, Rokerig -
2018 Erhai Chen Xiang cooked (shou, ripe) puer cake
€ 59,95post gefermenteerd, puerh--> CHINA
Aards, Zoete mais -
-
-
-
-
Wuyi Jin Guan Yin, Wuyi Shan, winter 2021
€ 10,25oolong thee. --> CHINA
Fruitig, Geroosterd, Rokerig -
-