Bai Hao Oolong, Oriental Beauty, Dong Fang Mei Ren

€ 11,95
Op voorraad
SKU
O-107-HE

Bai Hao oolong oolong, ook wel Dong Fang Mei Ren of Oriental Beauty genoemd, de thee komt uit Hsinchu, Taiwan. De veelkleurige theebladeren doen denken aan de herfstbladeren. Het resultaat is een geconcentreerde complexe zoete thee die doet denken aan perzik en hout.

Bai Hao oolong oolong, ook wel Dong Fang Mei Ren of Oriental Beauty genoemd, de thee komt uit Hsinchu, Taiwan. De veelkleurige theebladeren doen denken aan de herfstbladeren. De naam Bai Hao, witte toppen, duidt op de kleine witte bladknoppen samen geplukt met de bovenste twee bladeren. De plaats waar de thee groeit in Taiwan is vochtig en mistig. Deze natuurlijke omstandigheden bepalen de kenmerkende eigenschappen van de Bai Hao. De thee is van een kleiner blad gemaakt met enkele topjes. Wanneer de theeplant wordt blootgesteld aan stressvolle omstandigheden, denk aan weinig licht, kou, zilte zeewind, heeft de plant de neiging om complexere aroma's te ontwikkelen, unieke smaakprofielen en een toename van chlorofyl, dit zorgt voor een dieper groen blad. Deze thee is gebeten door kleine sprinkhanen, Jacobiasca formosana, waardoor de blaadjes al aan de plant gaan oxideren. Na de oogst worden de bladeren van de Bai Hao verwerkt, zwaar geoxideerd, meer dan de meeste andere Taiwanese Oolong thees. Het resultaat is een geconcentreerde complexe zoete thee met die doet denken aan perzik en houtt.

Er zijn vele verhalen over de oorsprong van Bai Hao thee. Volgens een Taiwanese thee boek, had een thee-boer in Beipu had opgemerkt dat kleine groene insecten, sprinkhanen, de bladeren beschadigde van een nieuwe voorjaarsoogst. In plaats van de thee te vernietigen, had het boertje besloten om de theebladeren tot thee te gaan verwerken. Hij gaf zijn thee mee aan een lokale thee koopman, die hem vanwege de heerlijk smaak bereid was twee keer zoveel te betalen. De oorsprong van deze naam gaat terug tot het begin van de 20e eeuw. De toenmalige koningin Elizabeth II kreeg deze aangeboden, en de koningin was gefascineerd door de bijzondere geur en smaak van Bai Hao. Vanwege de mooie verschijning van de thee, net als een mooie dame, en zijn oorsprong in, noemde de koningin haar 'Oriental Beauty'.

Meer informatie
SKUO-107-HE
thee soortoolong thee.
LOTLOT 300720hot723
Smaak (in ontwikkeling)Fruitig, Houtig, Zoete honing
Herkomst--> TAIWAN
Oogstjaar2020
Zetadvies westersOolong thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur 80° tot 100°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. Zeer geschikt voor meerdere infusies.
Zetadvies oostersGebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten.
Grootmoeders theeVoor een ouderwetse kop thee uit een theepot met zeefje, relaxed en zuinig. Gebruik naar verhouding ongeveer 7 gram thee per liter kokend water en laat hem rustig een minuut of 7 trekken, niet geschikt voor groene thee.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.