Da Hong Pao A, Big Red Robe

€ 13,95
Op voorraad
SKU
O-053

Da Hong Pao Guo Xiang Wuyi Oolong thee, ook wel Big Red Robe genoemd, afkomstig uit  Wuyi Shan, Fujian, China. Een klassieker onder de Chinese oolong thee. Middel tot donker geoxideerd (geroosterd). De thee heeft geroosterde lichtvoetige smaak, met fruitige en bloemige accenten. De thee is geproduceerd op traditionele wijze. Deze thee wordt met de jaren steeds beter, als de geroosterde smaken transformeren in meer zoete smaken, en kan dus uitstekend langere tijd bewaard worden.

Vragen? mail naar info@hotsoup.nl

Meer informatie
SKUO-053
AssorimentVaste collectie
CertificeringEigen import, voldoet aantoonbaar aan de Europese regels voor voedselveiligheid.
Smaak (in ontwikkelingBloemig, exotische bloemen, Fruitig, gedroogd fruit, Geroosterd, mineraal
Herkomst--> CHINA
Oogstjaar2023
Zetadvies westersOolong thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur 80° tot 100°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. Zeer geschikt voor meerdere infusies.
Zetadvies oostersGebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten.
Grootmoeders theeVoor een ouderwetse kop thee uit een theepot met zeefje, relaxed en zuinig. Gebruik naar verhouding ongeveer 7 gram thee per liter kokend water en laat hem rustig een minuut of 7 trekken, niet geschikt voor groene thee.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
Gaat lekker metZoet gebak met room, Hartige broodjes, Pittige gerechten, BBQ, Kaas
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.