Eastern Beauty, Dong Fang Mei Ren
Eastern Beauty (Dong Fang Mei Ren) is een verfijnde oolongthee die oorspronkelijk uit Taiwan komt, maar tegenwoordig ook in enkele Chinese theegebieden wordt verbouwd. Deze bijzondere thee staat bekend om zijn natuurlijke honing- en fruitige aroma’s, die ontstaan door een unieke samenwerking met de natuur: de jonge theebladeren worden namelijk door kleine insecten (jassidcicaden) aangeprikt. Dit activeert in de plant een natuurlijke fermentatie, waardoor de bladeren een complexe, zoetige smaak ontwikkelen.
De gedroogde blaadjes zijn donkerbruin tot goudkleurig, en in de kop geeft de thee een heldere amberkleurige infusie. In geur en smaak herken je honing, rijp fruit, bloemen en een zachte kruidigheid, met een elegante zoetheid die lang blijft hangen. Eastern Beauty wordt vaak gezien als een luxe oolong en was in de Qing-dynastie al geliefd onder edelen en Europese theeliefhebbers. Het is een thee die zowel delicaat als rijk is, en uitstekend past bij rustige genietmomenten of als verfijnde begeleider van lichte desserts en fruit.
SKU | O-158-HE |
---|---|
Assoriment | Vaste collectie |
Certificering | Eigen import, voldoet aantoonbaar aan de Europese regels voor voedselveiligheid. |
Smaak (in ontwikkeling | Fruitig, druiven, Fruitig, kersen, Zoet, honing |
Herkomst | --> CHINA |
Oogstjaar | 2025 |
Zetadvies westers | Oolong thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur 80° tot 100°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. Zeer geschikt voor meerdere infusies. |
Zetadvies oosters | Gebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten. |
Grootmoeders thee | Voor een ouderwetse kop thee uit een theepot met zeefje, relaxed en zuinig. Gebruik naar verhouding ongeveer 7 gram thee per liter kokend water en laat hem rustig een minuut of 7 trekken, niet geschikt voor groene thee. |
Cold Brew | Koude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen. |