F1 Black Yixing Shui Ping Hu Teapot 200ml

€ 295,00
Op voorraad
Nog 1 beschikbaar
SKU
A-600

F1 Yixing Tiao Sha Hei Ni (zwarte klei met een gele chamotte aan het oppervlak). Deze theepot is gemaakt eind vorige eeuw (tussen 1995 en 2000) in de originele yixing theepot fabriek. De theepot schenkt uit in 13 seconden en heeft geen filter.

Fabriek no 1 is de oudste en bekendste theepot fabriek in China, opgericht in 1955, de topjaren waren van 1977 tot 1997. Vandaag de dag is de klei en de oven waarin de potten in die tijd werden gebakken niet meer beschikbaar.

Door het veelvuldig overgieten met thee krijgt deze theepot op den duur een prachtige patina, dit maakt de theepotten nog kostbaarder. Bijkomend voordeel is dat de pot nog heter wordt en de thee nog heter kan worden gebrouwen.

Deze theepot dient voor gebruik eerst zorgvuldig te worden gewassen, tevens is het aan te raden één bepaalde soort thee uit de pot te drinken, dit omdat het aardewerk het aroma van de thee absorbeert. Deze theepotten mogen niet met zeep of in de afwasmachine gewassen worden: Afspoelen (overgieten met kokend schoon water) en aan de lucht laten drogen volstaat.

LET OP:22 t/m 27 februari verzenden wij geen orders voor vragen mail naar info@hotsoup.nl

Meer informatie
SKUA-600
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.