First Flush Dharmsala Handmade Indian Oolong Tea

€ 1,95
Op voorraad
SKU
O-150

Deze First Flush Dharmsala Handmade Indian Oolong Tea is afkomstig uit Kangra, Himachal Pradesh, India. Deze thee is geplukt in het voorjaar van 2023 en met de hand gerold.  De bladeren zijn zeer divers gekleurd. Deze thee is licht geoxideerd en heeft zowel de textuur en complexiteit van zwarte thee als de frisheid van groene thee en met een zachte, hartige, bloemige en romige afdronk. 

Van 15 t/m 23 juni versturen wij geen bestellingen. U kan uiteraard wel een bestelling plaatsen, deze wordt 24 juni verzonden.
Meer informatie
SKUO-150
AssorimentVaste collectie
thee soortZWARTE, RODE THEE
Smaak (in ontwikkelingBloemig, exotische bloemen
Herkomst--> INDIA
Oogstjaar2023
Zetadvies westersOolong thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur 80° tot 100°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. Zeer geschikt voor meerdere infusies.
Zetadvies oostersVoor Nepalese of Indiase thee gebruik 4 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 90 en 95 °C, trektijd 4 minuten, voor een sterke kop 5 minuten.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
Gaat lekker metZoet gebak met room, Hartige broodjes, Lichte gerechten, Pittige gerechten, Kaas
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.