Formosa Purple tea
Purple Tea uit Taiwan is een vrij nieuwe en unieke variëteit. Deze thee is ontstaan door een kruising van bestaande theesoorten, waarbij een specifiek genotype werd ontwikkeld. De Purple Tea wordt gekarakteriseerd door een paarse tint in de bladeren, die het resultaat is van anthocyanines — de antioxidanten die ook bessen en andere fruitsoorten hun kleur geven. De smaak van Purple Tea uit Taiwan wordt vaak omschreven als een delicate en verfijnde combinatie van bloemige en licht fruitige tonen, met een zachte afdronk. Het is minder bitter dan sommige andere groene theesoorten en is een toegankelijke keuze. Hoewel Purple Tea oorspronkelijk niet uit Taiwan komt (de soort werd voor het eerst ontwikkeld in Kenia), zijn er recentelijk Taiwanese theetuinen begonnen met de teelt van deze variëteit, waarbij de mildere klimatologische omstandigheden en de zorgvuldige teeltmethoden in Taiwan bijdroegen aan de hoge kwaliteit van de thee.
SKU | R-154-HE |
---|---|
Assoriment | Vaste collectie |
thee soort | ZWARTE, RODE THEE |
Smaak (in ontwikkeling | Kruidig, groene kruiden, Zoet, karamel |
Herkomst | --> TAIWAN |
Oogstjaar | 2024 |
Zetadvies westers | Zwarte/Rode thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 90°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. De thee kan meerdere keren worden opgegoten. |
Zetadvies oosters | Gebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten. |
Houdbaarheid | Bewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak. |