Fushoushan Oolong High Mountain

€ 27,35
Op voorraad
SKU
O-064-HE

Fushoushan Oolong van het najaar 2023, afkomstig uit Taichung, Nantou, Taiwan.
Deze thee is licht geoxideerd en niet geroosterd. Teelthoogte 2500 tot 2600 meter.

High Mountain Oolong wordt ook wel Gaoshan, of Gao Shan Cha genoemd.

Fushoushan Oolong afkomstig van de berg Fushou, de hoogst gelegen piek in de regio Lishan, Taiwan.
De ultieme ervaring van een licht geoxideerde en niet geroosterde oolong thee uit Taiwan. De Taiwanese manier van bereiden is 7 gram thee per 100ml water. De trektijd een halve minuut. Zo kan de thee zeer vaak opnieuw worden opgegoten en kan je er de hele dag van genieten. De thee is vast gerold en je kan hem de gelegenheid geven om wakker te worden in een voorverwarmde, gespoelde gaiwan of een theepotje. High Mountain Oolong wordt ook wel Gaoshan, of Gao Shan Cha genoemd. Fushoushan Oolong, variëteit Green hart (Qingxin), is een typische 'high mountain' oolong, zeer hoog gelegen geteeld (rond de 2500 tot 2600 meter). Door de weersomstandigheden op deze hoogte, waar de temperatuurverschillen tussen dag en nacht zijn enorm zijn, verharden de theeplanten. Deze omstandigheden verhogen het niveau van aroma's, smaak en complexiteit van de thee. Tijdens het voorjaar en de zomer zijn deze bergen regelmatig gehuld in mist en nevel, afgewisseld met periodes van felle zon en helder blauwe luchten. Door dit unieke klimaat in het hooggebergte is dit een uitstekende regio voor het telen complexe en aromatische Oolongs. Onze hoge kwaliteit Taiwanese thee kopen we bij een dame uit Nantou, Taiwan, een dame die al 20 jaar thee inkoopt, met een neus voor kwaliteit.

Bij vragen mail naar info@hotsoup.nl
Meer informatie
SKUO-064-HE
AssorimentVaste collectie
thee soortOOLONG THEE
Smaak (in ontwikkelingBloemig, exotische bloemen, Groen, strak, Zoet, romig, karamel, Zoete mais
Herkomst--> TAIWAN
Oogstjaar2023
Zetadvies westersOolong thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur 80° tot 100°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. Zeer geschikt voor meerdere infusies.
Zetadvies oostersGebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten.
Grootmoeders theeVoor een ouderwetse kop thee uit een theepot met zeefje, relaxed en zuinig. Gebruik naar verhouding ongeveer 7 gram thee per liter kokend water en laat hem rustig een minuut of 7 trekken, niet geschikt voor groene thee.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.