Gao Shan, High Mountain Formosa Oolong

€ 6,65
Op voorraad
SKU
O-149-HE

Gao Shan, High Mountain Formosa Oolong, competition grade, geplukt op 10 april 2023 regio Hualien, van Mount Chike, gelegen aan de oostkust van Taiwan. Een hoge kwaliteit oolong van de Daye variëteit. Kenmerkend voor deze kwaliteit thee is dat hij zeer vrijgevig is en je hem dus zeer vaak opnieuw kunt opschenken. De thee doet denken aan witte bloemen, grapefruit, een parfum, aangenaam fluwelig in de mond, strakke puntige smaak, dorstlessend zonder bitters en nogmaals, zeer vaak opnieuw op te gieten.

Vragen? mail naar info@hotsoup.nl

Meer informatie
SKUO-149-HE
thee soortOOLONG THEE
CertificeringEigen import, voldoet aantoonbaar aan de Europese regels voor voedselveiligheid.
Smaak (in ontwikkelingBloemig, exotische bloemen, Dorstlessend, Fruitig, gedroogd fruit, Zoet, romig, karamel, Zoet, honing
Herkomst--> TAIWAN
Oogstjaar2023
Zetadvies westersOolong thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur 80° tot 100°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. Zeer geschikt voor meerdere infusies.
Zetadvies oostersGebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten.
Grootmoeders theeVoor een ouderwetse kop thee uit een theepot met zeefje, relaxed en zuinig. Gebruik naar verhouding ongeveer 7 gram thee per liter kokend water en laat hem rustig een minuut of 7 trekken, niet geschikt voor groene thee.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.