Genmaicha Matcha-iri Uji BIO
Genmaicha Matcha Iri BIO, groene thee (Sencha) met geroosterde en gepofte bruine rijst en matcha, uit Ujitawara, Uji, Japan. Genmaicha is een zachte mix van geroosterde en gepofte bruine rijstkorrels en Sencha. De gepofte rijst voegt een heerlijke popcornachtige smaak toe aan Genmaicha. Door de toevoeging van de matcha brengt het net wat meer smaak en aroma.
Genmaicha Matcha Iri BIO, groene thee (Sencha) met geroosterde en gepofte bruine rijst en matcha, uit Ujitawara, Uji, Japan. Genmaicha is een zachte mix van geroosterde en gepofte bruine rijstkorrels en Sencha. De gepofte rijst voegt een heerlijke popcornachtige smaak toe aan Genmaicha. Door de toevoeging van de matcha brengt het net wat meer smaak en aroma en een mooie troebel theevocht.
SKU | BIO-271 |
---|---|
LOT | Lot 190723hot |
Certificering | Afkomstig van biologisch gecontroleerde landbouw uit Japan (non E.U.) Hotsoup.nl · Skal 025811 · NL-BIO-01 |
Smaak (in ontwikkeling | Geroosterd, bruin, Groen, strak, Notig |
Herkomst | --> JAPAN |
Oogstjaar | 2023 |
Zetadvies westers | Japanse thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 70°C en een trektijd maximaal 2 minuten. Geschikt voor meerdere infusies. |
Zetadvies oosters | Voor Japanse thee gebruik 6 gram thee per 100ml water van tussen de 60 en 70 °C. Korte trektijden van rond de 1 minuut. Gebruik een kleine theepot of Kyusu, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan minstens 3 keer opnieuw worden opgeschonken. |
Cold Brew | Koude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen. |
Houdbaarheid | Bewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking, na een jaar kan de typische verse smaak veranderen in een meer milde smaak. |