Griekse bergthee gesneden BIO

€ 4,95
Op voorraad
SKU
BIO-140

Griekse bergthee gesneden (Sideritus Scardica), van gecontroleerde biologische teelt uit Griekenland (E.U.). Ook wel Ironwort, bergthee of Shepherd's tea genoemd

Griekse bergthee gesneden (Sideritus Scardica), van gecontroleerde biologische teelt uit Griekenland (E.U.). Ook wel Ironwort, bergthee of Shepherd's tea genoemd. Dioskourides noemt dit kleine struikje dat op bijna alle Griekse bergen groeit, "sideritis", omdat men in de oudheid geloofde dat dit kruid wonden kon genezen die veroorzaakt waren door ijzeren objecten. Op Kreta is de plant inheems en wordt hij buiten bergthee ook "Malotira" genoemd. Dit stamt af van de Italiaanse woorden "male" en "tirare" die respectievelijk "ziekte" en "trekken"' betekenen en in principe het wegtrekken van de ziekte impliceert. Waar komt het vandaan ? In bijna heel Zuid-Europa, o.a. Griekenland, Spanje, Portugal, Sicilië, Malta en Cyprus groeien in bergachtige gebieden verschillende soorten van deze plant. Bergthee kan men relatief gemakkelijk cultiveren. In Griekenland en vooral op Cyprus, waar de plant nog steeds de oude naam "sideritis" draagt, wordt de bergthee op grote landerijen systematisch verbouwd. Tekst: Myrsini Lambraki

Meer informatie
SKUBIO-140
thee soortKRUIDENTHEE
LOT170123hot
CertificeringAfkomstig van biologisch gecontroleerde landbouw uit Griekenland (E.U.) Hotsoup.nl · Skal 025811 · NL-BIO-01
Oogstjaar2022
Zetadvies westersMelange: Zetadvies: Gebruik Hot water van 90ºC, ongeveer 2 gram per kop, 2 tot 5 minuten trekken naar smaak. De thee kan meerdere keren worden opgegoten.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak.

Related products

Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.