2019 Menghai Spring Tip Sheng (RAW) puerh

Niet op voorraad
SKU
P-052

2019 Menghai Spring Tip Sheng (RAW) puerh, geperste thee uit Puerh, Yunnan, China. De thee is geplukt in de lente  van 2019 Een jonge rauwe puer, de bladeren komen van een kleine plantage die al meer dan 30 jaar actief is op de Bulang-berg en ligt gemiddeld  op een gemiddelde hoogte van 1.200 meter. De pluk is één knop en drie bladeren. De smaak is zacht en geurig, een aangenaam zuurtje, met een goede mineraliteit.

2019 Menghai Spring Tip Sheng (RAW) puerh, geperste thee uit Puerh, Yunnan, China. De thee is geplukt in de lente  van 2019 Een jonge rauwe puer, de bladeren komen van een kleine plantage die al meer dan 30 jaar actief is op de Bulang-berg en ligt gemiddeld  op een gemiddelde hoogte van 1.200 meter. De pluk is één knop en drie bladeren. De smaak is zacht en geurig, een aangenaam zuurtje, met een goede mineraliteit.
Meer informatie
SKUP-052
AssorimentVaste collectie
thee soortPOST GEFERMENTEERDE THEE
CertificeringVerkregen in samenwerking met gelijkgestemde Europese theepartner.
Smaak (in ontwikkelingBos, houtig, Fruitig, citrus, Geroosterd, mineraal
Herkomst--> CHINA
Oogstjaar2019
Zetadvies westersPostgefermenteerde thee: Zetadvies: 3 tot 5 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 95°C, was/spoel de thee kort (5-10 sec) en dan gelijk afgieten. Zeer geschikt voor meerdere infusies.
Zetadvies oostersGebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge plaats, deze thee ontwikkelt zich nog minstens 5 tot 20 jaar.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.