An Ji Bai Cha AAA

€ 4,65
Op voorraad
SKU
G-085-HE

An Ji Bai Cha, high end groene thee uit HuZhou, An Ji county, ZheJiang, China. Deze thee is in het vroege voorjaar van 2023 geplukt (Pre Qing Ming) en is van zeer hoge kwaliteit. Dit is een authentieke An Ji Bai Cha, met de hand geplukt en verwerkt op traditionele wijze en is beperkt verkrijgbaar. Het droge blad ruikt fruitig. Het natte blad heeft een hint van mosterd en een vleugje zoetzuur. Deze thee heeft een lichte, stromende en aangename smaak, doet denken aan limoen, asperges en lelie. De thee is fris zoet van smaak en heeft een zoete, lichte hartige afdronk. 

Vragen? mail naar info@hotsoup.nl

An Ji Bai Cha, Top groene thee uit AnJi, provincie Zhejiang China, deze thee is in het vroege voorjaar van 2023 geplukt (Pre Qing Ming) en is van zeer hoge kwaliteit. Dit is een authentieke An Ji Bai Cha, met de hand geplukt en verwerkt op traditionele wijze en is beperkt verkrijgbaar. De cultivar is Bai Ye Yi Hao. Vaak wordt deze thee geclassificeerd als een witte thee (Bai Cha), technisch gezien is deze thee groen. Wanneer de thee wordt bereid worden de blaadjes bijna wit van kleur. Deze thee heeft een lichte, stromende en aangename smaak, die doet denken aan limoen, asperges en lelie, de thee heeft een citrus-achtige frisse geur, een tikje vegetaal. De thee is fris zoet van smaak, en ijlt nog lang na. De thee kan meerdere keren opnieuw worden opgegoten.

Meer informatie
SKUG-085-HE
thee soortGROENE THEE
CertificeringVerkregen in samenwerking met gelijkgestemde Europese theepartner.
Smaak (in ontwikkelingGroen, strak, Zoet, romig, karamel, Zoete mais
Herkomst--> CHINA
Oogstjaar2023
Zetadvies westersGroene/Gele thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 75°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. Geschikt voor meerdere infusies.
Zetadvies oostersGebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking, na een jaar kan de typische verse smaak veranderen in een meer milde smaak.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.