Assam Whole Tippy Leaf

€ 2,19
Op voorraad
SKU
R-105

Een heerlijke volle Assam, geplukt op de uitlopers van de Himalaya, India, grenzend aan Bhutan. De droge bladeren zijn streepvormig en voorzichtig met de hand gerold en geplukt, ze ruiken droog naar rozijnen. Rond in de mond, fruitig en met een tikje citrus.

Bij vragen mail naar info@hotsoup.nl

Een heerlijke volle Assam, geplukt op de uitlopers van de Himalaya, India, grenzend aan Bhutan. De droge bladeren zijn streepvormig en voorzichtig gerold, ze ruiken droog naar rozijnen. Rond in de mond, fruitig met een tikje citrus. Aan de mooie grote streepvormige blaadjes kan je zien dat hij met de hand verwerkt en geplukt is, waardoor de bladeren aanzienlijk minder beschadigen wat zeer ten goede van de smaak komt. We zoeken onze leveranciers zorgvuldig uit en we hebben deze mooie thee voor jullie ingekocht uit India, afkomstig van een kleine theeboer, een Small Holder, die op kleine schaal en traditionele wijze de thee plukt en verwerkt, en dat proef je. Het resultaat is een prachtige "clean cup".
Meer informatie
SKUR-105
thee soortZWARTE, RODE THEE
Smaak (in ontwikkelingBos, houtig, Fruitig, gedroogd fruit, Zoet, moutig
Herkomst--> INDIA
Oogstjaar2023
Zetadvies westersZwarte/Rode thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 90°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. De thee kan meerdere keren worden opgegoten.
Zetadvies oostersVoor Nepalese of Indiase thee gebruik 4 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 90 en 95 °C, trektijd 4 minuten, voor een sterke kop 5 minuten.
Grootmoeders theeVoor een ouderwetse kop thee uit een theepot met zeefje, relaxed en zuinig. Gebruik naar verhouding ongeveer 7 gram thee per liter kokend water en laat hem rustig een minuut of 7 trekken, niet geschikt voor groene thee.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.