High Mountain Alishan Jin Xuan #12 Oolong Thee

€ 3,95
Op voorraad
SKU
O-095

Alishan Jin Xuan Oolong, Milky oolong, de variëteit is Gin Hsuen op zijn Taiwanees. Deze thee is afkomstig van Ali Shan, Taiwan, groeihoogte 1250 meter. De smaak is licht, geurig, subtiel en heeft een romige melkachtige smaak met een randje van snoepjes.

Van 15 t/m 23 juni versturen wij geen bestellingen. U kan uiteraard wel een bestelling plaatsen, deze wordt 24 juni verzonden.

Alishan Jin Xuan Oolong, Milky oolong, de variëteit is Gin Hsuen op zijn Taiwanees. Deze thee is afkomstig van Jiayi, Ali Shan, Taiwa, groeihoogte 1250 meter. Deze thee is licht geoxideerd en de smaak is licht, geurig, subtiel en heeft een romige melkachtige smaak met een randje van snoepjes. De thee is soepel in de omgang en kan zowel heel kort als heel lang getrokken worden.

Meer informatie
SKUO-095
AssorimentVaste collectie
thee soortOOLONG THEE
Smaak (in ontwikkelingBloemig, exotische bloemen, Zoet, romig, karamel, Zoete mais
Herkomst--> TAIWAN
Oogstjaar2023
Zetadvies westersOolong thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur 80° tot 100°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. Zeer geschikt voor meerdere infusies.
Zetadvies oostersGebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.