Japan Uji Matcha Full Flavour Cooking Grade BIO

€ 9,95
Op voorraad
SKU
BIO-190

Matcha Full Flavour Cooking Grade BIO, afkomstig van gecertificeerde biologische gecontroleerde landbouw uit Ujitawara, Japan. Deze 100% pure Matcha zonder toevoegingen is gemaakt van groene thee die is gevijzeld tot poeder, heeft een heerlijk aroma (na kort maar hevig opkloppen met een Chasen, een bamboo handgarde) en heeft een rijke smaak. Deze matcha is zeer geschikt voor groene smoothies, baksels en natuurlijk puur als drankje.

Bij vragen mail naar info@hotsoup.nl

Matcha Full Flavour Cooking Grade BIO per 100 gram, afkomstig van gecertificeerde biologische gecontroleerde landbouw uit Ujitawara, Japan.

Biologische Matcha cooking grade

Deze 100% pure Matcha, zonder toevoegingen heeft een uitstekende prijs kwaliteit verhouding en is afkomstig van gecontroleerde biologische teelt uit Japan. Matcha wordt gemaakt van groene thee dat is gevijzeld tot poeder. Matcha heeft een heerlijk aroma, (na kort maar hevig opkloppen met een Chasen, een bamboo handgarde) en heeft een rijke smaak. Deze matcha is zeer geschikt voor groene smoothies, baksels, en natuurlijk puur als drankje. Deze matcha is minder geschikt voor Koicha (dikke en sterke theestijl) maar wel geschikt voor Usucha (dunne en milde theestijl).

Bereiding Matcha Usucha thee:

1. Spoel de beker met warm water, zeef de matcha eventueel door een fijne zeef en laat op kamertemperatuur komen. Het is ook mogelijk de match aan te lengen met een beetje koud water, dit om de klontjes eerst op te lossen met behulp van de matcha klopper.

2. Doe naar smaak een halve theelepel Matcha in het kopje (van ongeveer 75 ml), om Usucha te bereiden. Dit is ongeveer 1 schepje met de chasaku.

3. Doe het hete water in het kopje voor uw "Usucha" dunne thee, gebruik water van 80 °C.

4. Klop de thee stevig, en beweeg de kwast langzaam van links naar rechts, en weer terug, probeer zo min mogelijk de bodem te raken tot de Usucha (Matcha) begint te schuimen. Hoe meer matcha hoe makkelijker schuim.

5. Drink de Usucha Matcha onmiddellijk.

Matcha Latte

Recept Matcha Latte of Milk green

Ingrediënten:
1/2 theelepel Matcha

50ml heet water
100ml tot 200ml (soja-/havermout-)melk
suiker, honing of Stevia

Voeg het hete water aan de Matcha en klop het met een matcha klopper (Chasen of Whisk), garde of schuimer en voeg daarna de geschuimde (soja-)melk toe.

Meer informatie
SKUBIO-190
AssorimentVaste collectie
thee soortGROENE THEE
CertificeringAfkomstig van biologisch gecontroleerde landbouw uit Japan (non E.U.) Hotsoup.nl · Skal 025811 · NL-BIO-01
Smaak (in ontwikkelingGroen, strak
Herkomst--> JAPAN
Oogstjaar2023
Zetadvies westersJapanse thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 70°C en een trektijd maximaal 2 minuten. Geschikt voor meerdere infusies.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking, na een jaar kan de typische verse smaak veranderen in een meer milde smaak.

Related products

Selecteer items om ze aan het mandje toe te voegen of
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.