Japan Sencha Superior Uji BIO

€ 2,50
Op voorraad
SKU
BIO-214

Sencha Superior Uji BIO van gecontroleerde biologische teelt afkomstig uit Ujitawara, regio Uji, Kyoto, Japan. Sencha wordt in veel regio's verbouwd, maar deze uit Uji Tawara wordt beschouwd als de beste. Deze thee is geplukt van de eerste oogst en heeft een perfecte balans tussen mellow en pittig.

Bij vragen mail naar info@hotsoup.nl

Sencha Superior Uji BIO, afkomstig van de eerste pluk, Ichibancha en is van gecontroleerde biologische teelt afkomstig uit Ujitawara, regio Uji, Kyoto, Japan. Sencha wordt in veel regio's verbouwd, maar deze uit Uji Tawara wordt beschouwd als de beste. Deze thee is op natuurlijke wijze geteelt zonder het gebruik van pesticiden en met behulp van natuurlijke biologische voedingsstoffen. Deze manier van telen wordt ook wel "Daichi tono Kakutoh" genoemd, dit betekend letterlijk met veel moeite en geduld. Er zijn maar een paar plekken in Ujitawara waar biologisch gecertificeerde thee wordt verbouwd. Deze thee is gemaakt van de Yabukita varieteit, en is afgewerkt op de traditionele manier in Kyoto, Kyoto style. Deze thee is geplukt van de eerte oogest en heeft een perfecte balans tussen mellow en pittig.

Meer informatie
SKUBIO-214
AssorimentGelimiteerde voorraad
thee soortGROENE THEE
CertificeringAfkomstig van biologisch gecontroleerde landbouw uit Japan (non E.U.) Hotsoup.nl · Skal 025811 · NL-BIO-01
Smaak (in ontwikkelingGroen, strak
Herkomst--> JAPAN
Oogstjaar2023
Zetadvies westersJapanse thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 70°C en een trektijd maximaal 2 minuten. Geschikt voor meerdere infusies.
Zetadvies oostersVoor Japanse thee gebruik 6 gram thee per 100ml water van tussen de 60 en 70 °C. Korte trektijden van rond de 1 minuut. Gebruik een kleine theepot of Kyusu, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan minstens 3 keer opnieuw worden opgeschonken.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking, na een jaar kan de typische verse smaak veranderen in een meer milde smaak.

Related products

Selecteer items om ze aan het mandje toe te voegen of
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.