Liu An Gua Pian Melon Slice groene thee

€ 4,98
Op voorraad
SKU
G-036-HE

Liu An Gua Pian, Melon Slice groene thee, afkomstig uit Liu An, Anhui, China. De geur is fris en de smaak is zacht, zoet, heel licht rokerig, met een zweem van Palo Santo, gebalanceerd en verfrissend. De thee heeft een florale smaak en nasmaak en de kleur van het theevocht is prachtig!

Lot 220823hot

Liu An Gua Pian, Melon Slice groene thee, afkomstig uit Liu An, Anhui, China.

Deze thee lijkt op de zaden van de meloen en de naam betekend letterlijk 'meloenpartje'. De verse theeblaadjes die worden geplukt om "melon slice" te produceren bestaan uit een knop met twee of drie blaadjes, vervolgends worden de volgroeide bladeren van de tere blaadjes gescheiden. Daarna worden zowel de bladtop en -steel afgesneden van de volgroeide bladeren. Dus elk afzonderlijk blad van deze "melon slice" heeft geen knop of stengel.

Zorgvuldig worden de bladeren vervolgens langzaam in een pan verhit boven een houtskoolvuur en dat geeft vaak een delicate hint van rokerigheid. Liu An Gua Pian Melon Slice groene thee heeft een gekrulde bladrand en een rijke groene kleur met witte 'rijp' op het bladoppervlak. De geur is fris en de smaak is zacht, zoet en verfrissend. Deze thee staat op de 7e plaats op de lijst van de 10 meest beroemde Chinese theeën en de oorsprong gaat terug tot de Tang dynastie (ongeveer 1300 jaar geleden: De T'ang-dynastie was een dynastie in China van 618 tot 908 n.C.). De oorspronkelijke productie vond plaats in Gua Pian, gelegen op de Qi Tou Shan (berg) die zich in de Jin Zhai provincie bevindt. Op dit moment heeft Liu An in Anhui zich als grootste productiegebied ontwikkeld, terwijl de beste Gua Pian is nog steeds uit Jin Zhai County komt.


Onze Liu An Gua Pian is van uitstekende kwaliteit. Lange en smalle smaragdgroen gekleurde theebladeren van ongeveer 2 centimeter lang. De florale smaak èn nasmaak van een sterke kop Gua Pian doet denken aan Tie Guan Yin Oolong thee. De aangename zoetheid van deze thee vult geleidelijk aan je mond, wat als zeer verfrissend ervaren wordt.

Meer informatie
SKUG-036-HE
thee soortGROENE THEE
LOTLot 220823hot
CertificeringEigen import, voldoet aantoonbaar aan de Europese regels voor voedselveiligheid.
Smaak (in ontwikkelingZoete mais
Herkomst--> CHINA
Oogstjaar2023
Zetadvies westersGroene/Gele thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 75°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. Geschikt voor meerdere infusies.
Zetadvies oostersGebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking, na een jaar kan de typische verse smaak veranderen in een meer milde smaak.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.