Nepal Royal Ruby Jun Chiyabari BIO

€ 5,31
Op voorraad
SKU
BIO-262-HE

Nepal Royal Ruby Jun Chiyabari BIO, een biologische gecertificeerde licht geoxideerde thee van de kleine exclusieve theetuin Jun Chiyabari uit Nepal. Deze thee is met de hand geplukt en verwerkt in de het voorjaar van 2021. Een intense gedistingeerde elegante thee met muscatel en een randje rode bloemen, honing en kaneel, zoet zacht met een volle theesmaak.

Bij vragen mail naar info@hotsoup.nl

Nepal Royal Ruby Jun Chiyabari BIO, een biologische gecertificeerde licht geoxideerde thee van de kleine exclusieve theetuin Jun Chiyabari uit Nepal. Deze thee is met de hand geplukt en verwerkt in de het voorjaar van 2021. Een intense gedistingeerde elegante thee met muscatel en een randje rode bloemen, zoet zacht met een volle theesmaak.

Tuin:Jun Chiyabari, Nepal
Divisie: Ramché & Nigalé
Hoogte: gemiddeld 1850 m
Oogstdatum: 23 mei, 4, 6 juni 2021
Oogsttijd: ochtend & middag
Weer: Zonnige ochtenden en bewolkte middagen (voor alle 3 dagen)
Seizoen: Vroege zomer
Verpakkingsdatum:24 juni 2021
Hoeveelheid:12 kg
Cultivars / variëteit:HRR is gemaakt van theebladeren van zaadvariëteiten die afkomstig zijn uit exclusieve hoogwaardige regio's van Azië, voornamelijk Japan, Taiwan en China, die zijn gekoesterd en gekweekt zijn in het hooggeleben terroir in de Himalaya. Omdat de feitelijke permutatie en combinatie van de geoogste bladeren verschilt van pluk tot pluk, classificeren we het als een combinatie of mengsel van variëteiten.
Vervaardiging: Verdord, gerold en geoxideerd voor het drogen.
Beschrijving:  HRR is gemaakt als geoxideerde thee om de diepe, rijke kwaliteit van oude zaadvariëteiten te laten zien. Deze batch is gemaakt van drie dagen mini-oogsten.
Karakter: Rijk karakter, honing & kaneel

Juni Chiyabari is een in 2001 opgerichte biologische theetuin, gelegen in het oostelijke gedeelte van de Himalaya regio in Nepal, naast Darjeeling. De filosofie van deze hooggelegen (1400m-1800m) moderne theetuin, is volledig gericht op kwaliteit en een mooi voorbeeld wat op grote hoogte geteelde thee kan bieden. Juni Chiyabari is een vrij jonge theetuin gelegen in de regio Hile in Nepal, opgericht in 2001. Het landgoed is eigendom van een familie en wordt gerund door Bachan en Lochan Gyalwali. Afgezien van het hebben van zeer ervaren theemeesters en managers uit Darjeeling, die hebben gewerkt in beroemde tuinen als Margaret's Hope, Castleton, Selimbong enzovoort, worden ze ook nog getraind door theemeesters uit Taiwan en Japan, wat leidt tot innovatieve thee met een geheel eigen 'Nepalees' karakter. De theetuin is vanaf het begin biologisch gecertificeerd. Behalve het hebben van een eigen theetuin werken ze ook nog samen met andere theeboeren. Ze geloven in duurzame landbouw met de nadruk op bio-diversiteit en zetten zich in voor de biologische teelt. Ook steunen ze de lokale gemeenschap, boeren, lokale scholen, kinderen en bejaardentehuizen. Verdere stellen ze voor hun werknemers renteloze leningen beschikbaar, en regelingen die een goede prijs garanderen voor de thee. Daarnaast worden de boeren uiteraard bijgestaan met hulp bijalle aspecten die betrekking hebben op het telen van thee, de nieuwste ontwikkelingen en trends. Dit alles wordt beheerd door een commissie samengesteld uit werknemers en het management. Door middel van deze inkomsten en het het geven van leningen kunnen de mensen ook nog andere middelen van bestaan opbouwen. Juni Chiyabari een gerespecteerde naam in de gemeenschap.

Meer informatie
SKUBIO-262-HE
AssorimentGelimiteerde voorraad
thee soortZWARTE, RODE THEE
CertificeringAfkomstig van biologisch gecontroleerde landbouw uit Nepal (non E.U.) Hotsoup.nl · Skal 025811 · NL-BIO-01
Smaak (in ontwikkelingBloemig, exotische bloemen, Fruitig, gedroogd fruit, Geroosterd, bruin, Zoet, honing
Herkomst--> NEPAL
Oogstjaar2021
Zetadvies westersZwarte/Rode thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 90°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. De thee kan meerdere keren worden opgegoten.
Zetadvies oostersVoor Nepalese of Indiase thee gebruik 4 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 90 en 95 °C, trektijd 4 minuten, voor een sterke kop 5 minuten.
Grootmoeders theeVoor een ouderwetse kop thee uit een theepot met zeefje, relaxed en zuinig. Gebruik naar verhouding ongeveer 7 gram thee per liter kokend water en laat hem rustig een minuut of 7 trekken, niet geschikt voor groene thee.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.