Nepal Silver Needle Jun Chiyabari Bio, witte thee

€ 6,65
Op voorraad
SKU
BIO-261-HE

Nepal White Silver Needle Jun Chiyabari BIO, een high-end witte thee van de Jun Chiyabari Estate. De thee bestaat uit theetopjes, licht geopend, prachtige fris van kleur met fijne haartjes. De ferme knisperende thee doet denken aan jasmijn, fresia, groen in de zin van sugersnaps, zeer verkwikkend. De thee is zeer goed gemaakt, de natte blaadjes verschralen bijna niet. 

 

Bij vragen mail naar info@hotsoup.nl

Nepal White Silver Needle Jun Chiyabari BIO, een high-end witte thee van de Jun Chiyabari Estate. De thee bestaat uit theetopjes, licht geopend, prachtige fris van kleur met fijne haartjes. De ferme knisperende thee doet denken aan jasmijn, fresia, groen in de zin van sugersnaps, zeer verkwikkend. De thee is zeer goed gemaakt, de natte blaadjes verschralen bijna niet. 

Tuin: Jun Chiyabari, Nepal 
Onderdeel: Bokré, Nigalé & Chulachuli 
Hoogte: gemiddeld 1850m
Oogst datum: 15th April 2021 
Oogst tijd: in de ochtend 
Weer: Lichte zon 
Seizoen: Voorjaar 
Verpakt op:  20th April 2021 
Batch grootte: 10 kg 
Cultivars / Varieteit:   Mixed clonal 
Verwerking:  Een lange droogtijd, zowel buiten als binnen, binnen licht gekoelt voordat de thee in de oven gedroogt wordtL
Beschrijving:  Een licht geoxideerde thee met een minimum aan bewerking, Deze thee is geschikt om te laten rijpen maar dient wel zorgvuldig bewaard worden, lucht en licht dicht bij een constante temperatuur.
Karakter:  Een thee met vele lagen, subtiele bloemige tonen met een tikje muskaat en hout wanneer de thee rijpt. Jong licht en verfrissend, diep en rijk naarmate de thee rijpt ouder wordt.Complex 

Juni Chiyabari is een in 2001 opgerichte biologische theetuin, gelegen in het oostelijke gedeelte van de Himalaya regio in Nepal, naast Darjeeling. De filosofie van deze hooggelegen (1400m-1800m) moderne theetuin, is volledig gericht op kwaliteit en een mooi voorbeeld wat op grote hoogte geteelde thee kan bieden. Juni Chiyabari is een vrij jonge theetuin gelegen in de regio Hile in Nepal, opgericht in 2001. Het landgoed is eigendom van een familie en wordt gerund door Bachan en Lochan Gyalwali. Afgezien van het hebben van zeer ervaren theemeesters en managers uit Darjeeling, die hebben gewerkt in beroemde tuinen als Margaret's Hope, Castleton, Selimbong enzovoort, worden ze ook nog getraind door theemeesters uit Taiwan en Japan, wat leidt tot innovatieve thee met een geheel eigen 'Nepalees' karakter. De theetuin is vanaf het begin biologisch gecertificeerd. Behalve het hebben van een eigen theetuin werken ze ook nog samen met andere theeboeren. Ze geloven in duurzame landbouw met de nadruk op bio-diversiteit en zetten zich in voor de biologische teelt. Ook steunen ze de lokale gemeenschap, boeren, lokale scholen, kinderen en bejaardentehuizen. Verdere stellen ze voor hun werknemers renteloze leningen beschikbaar, en regelingen die een goede prijs garanderen voor de thee. Daarnaast worden de boeren uiteraard bijgestaan met hulp bijalle aspecten die betrekking hebben op het telen van thee, de nieuwste ontwikkelingen en trends. Dit alles wordt beheerd door een commissie samengesteld uit werknemers en het management. Door middel van deze inkomsten en het het geven van leningen kunnen de mensen ook nog andere middelen van bestaan opbouwen. Juni Chiyabari een gerespecteerde naam in de gemeenschap.

Meer informatie
SKUBIO-261-HE
AssorimentVaste collectie
thee soortWITTE THEE
CertificeringAfkomstig van biologisch gecontroleerde landbouw uit Nepal (non E.U.) Hotsoup.nl · Skal 025811 · NL-BIO-01
Smaak (in ontwikkelingBloemig, witte bloemen, Groen, strak, Zoet, suikerspin
Herkomst--> NEPAL
Oogstjaar2021
Zetadvies westersWitte thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 75°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. De thee kan meerdere keren worden opgegoten.
Zetadvies oostersVoor Nepalese of Indiase thee gebruik 4 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 90 en 95 °C, trektijd 4 minuten, voor een sterke kop 5 minuten.
Grootmoeders theeVoor een ouderwetse kop thee uit een theepot met zeefje, relaxed en zuinig. Gebruik naar verhouding ongeveer 7 gram thee per liter kokend water en laat hem rustig een minuut of 7 trekken, niet geschikt voor groene thee.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.