Nepalese thee

De geschiedenis van de theeteelt in Nepal dateert van 1878, toen Camellia Sinensis,de theeplant, door de Britten in India werdgeïntroduceerd als een middel om onafhankelijk te worden van het Chinese theemonopolie. Eerst werden de oogsten aan Darjeeling verkocht, maar in 1978 werd de eerste fabriek in Ilam gebouwd om zelf de thee te verwerken.

De productie van thee in Nepal richt zich meer op duurzame en orthodoxe (handmatige) verwerking van de thee; dit geeft kleinere opbrengsten maar hogere kwaliteit. Deze verschuiving is mogelijk gemaakt door hulp uit de naburige regio's d.m.v. knowhow en financiële investeringen. Net als Darjeeling en Taiwan heeft Nepal een aantal hoog gelegen theetuinen, sommige daarvan boven de 2000 meter t.o.v. zeespiegel. De frisse ijle berg-lucht, een mineraalrijke bodem, overvloedige regenval en het jaarlijkse smelten van de wintersneeuw zorgen voor een vertraagde rijping van de bladeren, wat resulteert in buitengewooncomplexe en delicate smaken.

Ons biologische assortiment Nepalese thee komt allemaal van de Jun Chiyabari theetuin, Juni Chiyabari is een in 2001 opgerichte biologische theetuin, gelegen in het oostelijke gedeelte van de Himalaya regio in Nepal, naast Darjeeling.

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.