Ureshino Kamairicha Zairai Kabusecha

€ 3,25
Op voorraad
SKU
G-123-HE

Ureshino Kamairicha Zairai Kabusecha, een geroosterde thee afkomstig uit Ureshino, Kyushu, Japan, groeit op ongeveer 400 meter, deze thee is geoogst begin mei 2023. Deze Ureshino Kamairicha valt onder het soort "Kabuse", dit betekend dat de thee beschaduwd is voor de pluk, wat een zoetere en rijkere smaak geeft. De smaak is diep, hartig en bevredigend, een lekkere dikke soep en uitstekend in balans en veel Qi!  eind bloemen.

Vragen? mail naar info@hotsoup.nl

Ureshino Kamairicha Zairai Kabusecha, een geroosterde thee afkomstig uit Ureshino, Kyushu, Japan, groeit op ongeveer 400 meter, deze thee is geoogst begin mei 2023. Deze Ureshino Kamairicha valt onder het soort "Kabuse", dit betekend dat de thee beschaduwd is voor de pluk, wat een zoetere en rijkere smaak geeft. De smaak is diep, hartig en bevredigend, een lekkere dikke soep en uitstekend in balans en veel Qi! De geur van de bladeren is kruidig en pittig, zeer aangenaam. De infusie ruikt nog veel rijker. Aspecten zijn allereerst rokerig, bij het afkoelen rijp fruit. De thee proeft zeer vol en complex, wat uitzonderlijk is. Bij de volgende infusies wordt de thee lichter en vloeibaarder, de geuren subtieler, een tikje fruitig, aan het eind bloemen.

Meer informatie
SKUG-123-HE
thee soortGROENE THEE
Smaak (in ontwikkelingGroen, vers en grassig, Kruidig, hartige soep, Umami, hartig, Zoet, romig, karamel
Herkomst--> JAPAN
Oogstjaar2023
Zetadvies westersJapanse thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 70°C en een trektijd maximaal 2 minuten. Geschikt voor meerdere infusies.
Zetadvies oostersVoor Japanse thee gebruik 6 gram thee per 100ml water van tussen de 60 en 70 °C. Korte trektijden van rond de 1 minuut. Gebruik een kleine theepot of Kyusu, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan minstens 3 keer opnieuw worden opgeschonken.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
Gaat lekker metHartige broodjes, Lichte gerechten, Pittige gerechten, BBQ, Kaas
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking, na een jaar kan de typische verse smaak veranderen in een meer milde smaak.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.