Himalaya Summer Snow White Tea, smallholder

€ 2,50
Op voorraad
SKU
W-022

Himalaya Summer Snow White Tea, smallholder, afkomstig uit Ilam, Nepal. Deze witte thee is geplukt in de zomer van 2023.  Een rijpe volle thee, aan de ene kant fluweelzacht, maar aan de andere kant rijk en levendig met muscatel, bloemige en fruitige tonen. Houdt de theebladeren onder een laagje koud water tussen de opgietbeurten, zodat de thee niet verder oxideert.

Deze thee is geproduceerd door de jonge theemaker Vivek; hij bezit samen et zijn ouders een kleine theetuin van 0,11 hectare en verkoopt een deel van de onbewerkte oogst als grondstof aan een grotere theeverwerkingsfabriek.  Daarnaast bewaart hij een deel van zijn oogst om deze zelf met vaardige hand te verwerken, net zoals zijn moeder, die dit vroeger op kleinere schaal deed.

Bij vragen mail naar info@hotsoup.nl
Meer informatie
SKUW-022
AssorimentVaste collectie
thee soortWITTE THEE
Smaak (in ontwikkelingBloemig, exotische bloemen, Fruitig, Reine Claude, Groen, mos, Zoet, vanille
Herkomst--> NEPAL
Oogstjaar2023
Zetadvies westersWitte thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 75°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. De thee kan meerdere keren worden opgegoten.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.