Gyokuro Uji Bio, Organic

€ 3,30
Op voorraad
SKU
BIO-178

Gyokuro Uji BIO van gecontroleerde biologische teelt afkomstig uit Ujitawara, regio Uji, Kyoto, Japan. Gyokuro wordt beschouwd als de hoogste kwaliteit van Japanse thee en heeft een elegante zoete smaak. Gyokuro wordt in veel regio's verbouw, maar deze uit Uji Tawara wordt beschouwd als de beste. Deze thee is op natuurlijke wijze geteelt zonder het gebruik van pesticides en met behulp van natuurlijke biologische kunstmest. Deze manier van telen wordt ook wel "Daichi tono Kakutoh" genoemd, dit betekend letterlijk met veel moeite en geduld, er wordt maar een keer per jaar geoogst.

190723hot

Gyokuro Uji BIO van gecontroleerde biologische teelt afkomstig uit Ujitawara, regio Uji, Kyoto, Japan. Gyokuro wordt beschouwd als de hoogste kwaliteit van Japanse thee. Gyokuro wordt in veel regio's verbouw, maar deze uit Uji Tawara wordt beschouwd als de beste. Deze thee is op natuurlijke wijze geteelt zonder het gebruik van pesticides en met behulp van natuurlijke biologische kunstmest. Deze manier van telen wordt ook wel "Daichi tono Kakutoh" genoemd, dit betekend letterlijk met veel moeite en geduld, er wordt maar een keer per jaar geoogst. Er zijn maar een paar plekken in Uji waar biologische thee wordt verbouwd. Deze thee wordt de laatste 20 dagen voor de oogst afgedekt, zodat de plant in de schaduw moet verder groeien, dit heeft tot gevolg dat de smaak zoeter wordt. Je kan je voorstellen dat de plant op deze manier uitgeput wordt, om deze reden wordt deze Gyokuro maar een keer per jaar geoogst om de hoge kwaliteit aan smaak te behouden. Probeer ook eens wat koeler te zetten, bijvoorbeeld met water van 50ºC. Zelfs met ijs is het te doen, echter hoe koeler, hoe langer het duurt voordat de thee getrokken is :-)

Meer informatie
SKUBIO-178
thee soortGROENE THEE
LOT190723hot
CertificeringAfkomstig van biologisch gecontroleerde landbouw uit Japan (non E.U.) Hotsoup.nl · Skal 025811 · NL-BIO-01
Smaak (in ontwikkelingGeroosterd, mineraal, Groen, strak, Umami, hartig
Herkomst--> JAPAN
Oogstjaar2022
Zetadvies westersJapanse thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 70°C en een trektijd maximaal 2 minuten. Geschikt voor meerdere infusies.
Zetadvies oostersVoor Japanse thee gebruik 6 gram thee per 100ml water van tussen de 60 en 70 °C. Korte trektijden van rond de 1 minuut. Gebruik een kleine theepot of Kyusu, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan minstens 3 keer opnieuw worden opgeschonken.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking, na een jaar kan de typische verse smaak veranderen in een meer milde smaak.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.