Shan Lin Xi High Mountain Oolong

€ 5,80
Op voorraad
SKU
O-058-HE

Shan Lin Xi High Mountain Oolong, afkomstig uit Shan Lin Xi, Nantou, Taiwan, met de hand geplukt en verwerkt in het voorjaar van 2023. Deze thee is licht geoxideerd en de variëteit is Cui Yu (TTES 13). De teelthoogte is ongeveer 1900 meter en de theeplantages zijn sinds de jaren '70 in Shan Ling Xi gevestigd. High mountain oolong wordt ook wel Gaoshan, of Gao Shan Cha genoemd.

Van 15 t/m 23 juni versturen wij geen bestellingen. U kan uiteraard wel een bestelling plaatsen, deze wordt 24 juni verzonden.

Shan Lin Xi High Mountain Oolong, afkomstig uit Shan Lin Xi, Nantou, Taiwan, met de hand geplukt en verwerkt in het voorjaar van 2023. Deze thee is licht geoxideerd en de variëteit is Cui Yu (TTES 13). De teelthoogte is ongeveer 1900 meter en de theeplantages zijn sinds de jaren '70 in Shan Ling Xi gevestigd. De strak gerolde thee heeft een ietwat langwerpige vorm, zoals de vorm van het hoofd van een Libelle. Shan Ling Xi Wulong heeft een voortreffelijk zachte smaak met een vleugje bloemen. De boterzachte thee heeft een lichte adstringentie en heeft een verfrissend, reinigend effect op het gehemelte; deze thee is ideaal na een zware maaltijd. Door de weersomstandigheden op deze hoogte, waar de temperatuurverschillen tussen dag en nacht zijn enorm zijn, verharden de theeplanten. Deze omstandigheden verhogen het niveau van aroma's, smaak en complexiteit van de thee. Tijdens het voorjaar en zomer zijn deze bergen regelmatig gehuld in mist en nevel, afgewisseld met periodes van felle zon en helder blauwe luchten. Door dit unieke klimaat in het hooggebergte is dit een uitstekende regio voor het telen complexe en aromatische Formosa Oolongs. High mountain oolong wordt ook wel Gaoshan, of Gao Shan Cha genoemd.

Meer informatie
SKUO-058-HE
thee soortOOLONG THEE
Smaak (in ontwikkelingBloemig, exotische bloemen, Bos, harsig, Frisse nasmaak, Geroosterd, mineraal, Groen, strak, Zoet, romig, karamel
Herkomst--> TAIWAN
Oogstjaar2023
Zetadvies westersOolong thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur 80° tot 100°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. Zeer geschikt voor meerdere infusies.
Zetadvies oostersGebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten.
Grootmoeders theeVoor een ouderwetse kop thee uit een theepot met zeefje, relaxed en zuinig. Gebruik naar verhouding ongeveer 7 gram thee per liter kokend water en laat hem rustig een minuut of 7 trekken, niet geschikt voor groene thee.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 tot 16 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak.

Related products

Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.