Lao Cha Tou Shu Puerh thee

€ 2,37
Op voorraad
SKU
BIO-286

Lao Cha Tou puerh thee. De kleine theeklompjes zijn afkomstig van thee uit de regio Lincang die groeit op een hoogte van ongeveer 2100 meter. De variëteit is "Yunnan Big Leaf' en is gemaakt van oude theebomen: de helft van de voorjaars- en de helft van de najaarsoogst wordt gebruikt bij deze 'pile fermentation'.  De Lao Cha Tou blijft over na het sorteren en scheiden van de verschillende soorten thee bij deze productie van Shu (rijpe) Puerh. Deze Lao Cha Tou is de essentie van de gerijpte puerh; tijdens de rijpingsfermentatie ontstaat er onderop de dampende theemassa een dikke stevige plaat, welke in stukjes de Lao Cha Tou oplevert. Dit is ongeveer 15% van het eindproduct. De smaakt is rond willig, aangnaam, ietwat dadel, pruimig met een frissen boventoon, een krachtig digestief, paletschonenede kwaliteit.

Van 15 t/m 23 juni versturen wij geen bestellingen. U kan uiteraard wel een bestelling plaatsen, deze wordt 24 juni verzonden.
Meer informatie
SKUBIO-286
AssorimentVaste collectie
thee soortPOST GEFERMENTEERDE THEE
CertificeringAfkomstig van biologisch gecontroleerde landbouw uit China (non E.U.) Hotsoup.nl · Skal 025811 · NL-BIO-01
Smaak (in ontwikkelingFruitig, dadel
Herkomst--> CHINA
Oogstjaar2022
Zetadvies westersPostgefermenteerde thee: Zetadvies: 3 tot 5 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 95°C, was/spoel de thee kort (5-10 sec) en dan gelijk afgieten. Zeer geschikt voor meerdere infusies.
Zetadvies oostersGebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge plaats, deze thee ontwikkelt zich nog minstens 5 tot 20 jaar.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.