Nepal First FLush Spring Renaissance Jun Chiyabari

€ 11,95
Op voorraad
SKU
R-135-HE

Nepal First FLush Spring Renaissance Jun Chiyabari, een lichte semi geoxideerde thee van de Jun Chiyabari Estate. Deze voorjaarsthee, Firste Flush heeft een rijke neus van exotische bloemen en wilde honing.

Nepal First FLush Spring Renaissance Jun Chiyabari, een zeer licht geoxideerde thee van de biologische theetuin Jun Chiyabari. Deze voorjaarsthee is handgeplukt en heeft een rijke neus van bloemen en wilde honing. De smaak is zeer schoon, uitgebalanceerd met een licht typerend bittertje, vol in de mond. Deze thee heeft een zeer frisse zoete nasmaak, ruik ook eens aan je kopje als deze leeg is. Met gefilterd water of mineraalarm bronwater komt de smaak het mooiste tot zijn recht.

Juni Chiyabari is een in 2001 opgerichte biologische theetuin, gelegen in het oostelijke gedeelte van de Himalaya regio in Nepal, naast Darjeeling. De filosofie van deze hooggelegen (1400m-1800m) moderne theetuin, is volledig gericht op kwaliteit en een mooi voorbeeld wat op grote hoogte geteelde thee kan bieden. Juni Chiyabari is een vrij jonge theetuin gelegen in de regio Hile in Nepal, opgericht in 2001. Het landgoed is eigendom van een familie en wordt gerund door Bachan en Lochan Gyalwali. Afgezien van het hebben van zeer ervaren theemeesters en managers uit Darjeeling, die hebben gewerkt in beroemde tuinen als Margaret's Hope, Castleton, Selimbong enzovoort, worden ze ook nog getraind door theemeesters uit Taiwan en Japan, wat leidt tot innovatieve thee met een geheel eigen 'Nepalees' karakter. De theetuin is vanaf het begin biologisch gecertificeerd. Behalve het hebben van een eigen theetuin werken ze ook nog samen met andere theeboeren. Ze geloven in duurzame landbouw met de nadruk op bio-diversiteit en zetten zich in voor de biologische teelt. Ook steunen ze de lokale gemeenschap, boeren, lokale scholen, kinderen en bejaardentehuizen. Verdere stellen ze voor hun werknemers renteloze leningen beschikbaar, en regelingen die een goede prijs garanderen voor de thee. Daarnaast worden de boeren uiteraard bijgestaan met hulp bijalle aspecten die betrekking hebben op het telen van thee, de nieuwste ontwikkelingen en trends. Dit alles wordt beheerd door een commissie samengesteld uit werknemers en het management. Door middel van deze inkomsten en het het geven van leningen kunnen de mensen ook nog andere middelen van bestaan opbouwen. Juni Chiyabari een gerespecteerde naam in de gemeenschap.

Mariëlla Erkens | Koken | Theesommelier | Foodstyling Bijna hartige aroma's, umami, asperges, aardpeer o.a. maar ook gedroogde zuidvruchten, bloemig, met een hartig-zoete afdronk, als palmsuiker of kastanjehoning en tegelijk ook fris. Prachtig van kleur, geur en smaak. Lijkt veel op Darjeeling FF, maar met een heel eigen karakter. Zachter. Gezet op 85 C, 2 min 3,5 gr 2 dl. Ongetwijfeld een mooie partner voor witte asperges. En chocolademousse.

Meer informatie
SKUR-135-HE
thee soortzwarte (rode) thee.
LOTLot 140720hot096
CertificeringEigen import, voldoet aantoonbaar aan de Europese regels voor voedselveiligheid.
Smaak (in ontwikkeling)Exotische bloemen, Fruitig, Kruidig
Herkomst--> NEPAL
Oogstjaar2020
Zetadvies westersZwarte/Rode thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 90°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. De thee kan meerdere keren worden opgegoten.
Grootmoeders theeVoor een ouderwetse kop thee uit een theepot met zeefje, relaxed en zuinig. Gebruik naar verhouding ongeveer 7 gram thee per liter kokend water en laat hem rustig een minuut of 7 trekken, niet geschikt voor groene thee.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking, na een jaar kan de typische verse smaak veranderen in een meer milde smaak.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.