Ruby, Red Jade (Hong Yu) TTES18

€ 8,75
Niet op voorraad
SKU
R-084-HE

Red Jade TTES #18, ook wel Hong Yu of Ruby tea genoemd, is afkomstig uit Yu Tsu, Nantou, Taiwan. Een thee met het volle moutige karakter van een Assam thee en met uitbundige smaken en geuren van wilde pruimen, honing en kaneel, met een frisse eucalyptus/muntachtige afdronk.

Red Jade TTES18, ook wel Hong Yu(e) of Ruby tea genoemd, afkomstig uit Yu Tsu, Nantou, Taiwan. Deze thee groeit op 700m tot 800m hoog en is in het voorjaar van 2020 geplukt en verwerkt. Deze thee is een kruising tussen de Assamica variant uit Birma en lokale wilde thee de Camellia Formosensis. De thee heeft heeft het volle moutige karakter van een Assam thee en met uitbundige smaken en geuren van wilde pruimen, honing en kaneel, met een frisse eucalyptus/kamfer afdronk. De thee is zeer vrijgevig en behoort zeer vaak opnieuw te worden opgegoten.

Meer informatie
SKUR-084-HE
thee soortzwarte (rode) thee.
LOTLOT 250121HOT012
Smaak (in ontwikkeling)Exotische bloemen, Fruitig, Harsig, Zoete honing, Frisse nasmaak
Herkomst--> TAIWAN
Oogstjaar2020
Zetadvies westersZwarte/Rode thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 90°C en een trektijd van 2 tot 3 minuten. De thee kan meerdere keren worden opgegoten.
Zetadvies oostersGebruik 3 gram thee per 100ml water, water temperatuur tussen de 70 en 100 °C en korte trektijden van rond de 10 seconden. Gebruik een kleine theepot of gaiwan, afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan deze 3 tot 10 keer opnieuw worden opgegoten.
Grootmoeders theeVoor een ouderwetse kop thee uit een theepot met zeefje, relaxed en zuinig. Gebruik naar verhouding ongeveer 7 gram thee per liter kokend water en laat hem rustig een minuut of 7 trekken, niet geschikt voor groene thee.
Cold BrewKoude infusie, gebruik 10 gram thee per liter koud water. Laat de thee gedurende de nacht in de koelkast trekken, 12 tot 15 uur. Je kan variëren met de verhoudingen om later bijvoorbeeld nog bruiswater toe te voegen.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking; na een jaar kan de verse smaak veranderen in een meer milde tot zoete smaak.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.