Shincha Aracha 2022

€ 14,50
Op voorraad
SKU
G-074

Shincha Aracha uit Uji Kyoto Japan. De eerste oogst 2022, puur en minimaal bewerkt, deze niet op kwaliteit gesorteerde thee wordt tijdens de oogst gedronken. Deze aracha is de pure ongesorteerde thee die diepgekoeld opgeslagen wordt om in de loop van het jaar als ichibancha (eerste oogst) thee te worden verwerkt tot verschillende kwaliteiten thee.

Shincha Aracha , de eerste thee oogst van het jaar. De meeste Japanse vers geoogste thee wordt als volgt bewerkt: stomen, drogen, vormen, het sorteren van de bladeren en stengels, en 5 drogen. De Aracha is gestoomd en gedroogd en gevormt,  maar nog niet gesorteerd, en betekent letterlijk "minst bewerkt", en dit is dus ook de thee die door de boeren tijdens de oogst genoten wordt. "Aracha" bevat dus ook de steeltjes, ook wel bekend als "Karigane" en heeft een natuurlijke onbewerkte smaak, de steeltjes maken de thee ook zoeter.

Deze Shincha Aracha is de pure ongesorteerde thee die diepgekoeld opgeslagen wordt om in de loop van het jaar als ichibancha (eerste oogst) thee te worden verwerkt tot de verschillende kwaliteiten thee.

Meer informatie
SKUG-074
thee soortgroene thee.
LOT010622hot375
CertificeringEigen import, voldoet aantoonbaar aan de Europese regels voor voedselveiligheid.
Smaak (in ontwikkeling)Groen, Zilt, zee, Umami, hartig
Herkomst--> JAPAN
Zetadvies westersJapanse thee: 2 gram thee op 200ml water, temperatuur maximaal 70°C en een trektijd maximaal 2 minuten. Geschikt voor meerdere infusies.
HoudbaarheidBewaar dit product op een koele, droge en donkere plaats in een luchtdichte verpakking, na een jaar kan de typische verse smaak veranderen in een meer milde smaak.
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.