Bamboe Houtskool

€ 6,95
Op voorraad
SKU
A-294

Bamboe houtskool geeft water een fijne en frisse smaak, verandert de structuur van het water op moleculair niveau, voegt mineralen toe en verwijdert onzuiverheden.

Bij vragen mail naar info@hotsoup.nl

Bamboe houtskool, 6 stuks, afmeting: ongeveer 10 bij 3 cm per stuk.

Bamboe houtskool geeft water een fijne en frisse smaak, verandert de structuur van het water op moleculair niveau, verkleint de grootte van de waterkluster-structuren, voegt mineralen toe en verwijdert onzuiverheden. Bamboe houtskool kan ook chloor en de smaak van leidingwater absorberen; een stuk bamboe kan ongeveer 1-3 maanden worden gebruikt.

Houtskool bamboe wordt in Japan ook vaak gebruikt als luchtreiniger voor de koelkast of kamer. Voor het verwijderen van de geur in de koelkast, kunnen 1 tot 3 stukken bamboe houtskool ongeveer 1 tot 3 maanden worden gebruikt. De functie van het reigingen kan ongeveer 4-8 keer worden hersteld, door de bamboe 3 tot 5 minuten te koken en daarna goed te drogen. In Japan wordt de houtskool ook gegeten (meestal gemengd door het eten) voor de algehele gezondheid en het verbeteren van de spijsvertering.

Deze bamboe houtskool is langdurig gebrand op relatief hoge temperatuur (ongeveer 800 graden), zodat de oppervlakte van luchtgaten zo groot mogelijk wordt. Dit zorgt voor een hoge capaciteit om water te zuiveren en smaak te verbeteren. De kwaliteit van het water is zeer belangrijk bij het bereiden van thee. De Japanners geloven dat deze werkwijze voor het zuiveren en verbeteren van de smaak van water smaak eenvoudig en gezond is. Daarnaast ondersteunt het de lokale theeboeren gedurende de winter.

Hoe te gebruiken voor het zuiveren van water:

- Doe 1 of 2 stuks van de bamboo houtskool in 1 liter water. Kook door gedurende 30 seconden tot 1,5 minuut.
- Laat de houtskool in een droge ruimte drogen na het gebruik.
- Was/spoel de Bamboo Charcoal alleen met zuiver water. Gebruik geen wasmiddel, anders raken de luchtgaten verstopt
- Stukjes houtskool in het water zijn niet schadelijk, bamboe houtskool is eetbaar, met mate uiteraard.
- De functies van de houtskool kunnen gedeeltelijk worden hersteld door ze 3 tot 5 minuten koken en drogen in bijvoorbeeld de zon. Na lange tijd gebruikt te hebben zou de houtskool, om de luchtkanalen volledig te reinigen, opnieuw op hoge temperatuur moeten worden gebrand, tijd om het te vervangen door een nieuwe.

Overige toepassingen:
- Houtskool bamboe wordt ook gebruikt als deodorant voor koelkast of kamers. Het kan 1 tot 3 maanden gebruikt worden.
- Als de houtskool op is kan je het hergebruiken voor de verbetering van de aarde van je tuin: Verkruimel de houtskool en meng het door de aarde.

LET OP: de bamboe kan gebroken stukken bevatten.

Meer informatie
SKUA-294
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen
Copyright © 2006-present Hotsoup.nl. All rights reserved.